Tăriceanu i-a transmis lui Iohannis că NU vrea anticipate: "Cetățenii nu au de ce să sufere"

Șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, i-a transmis joi președintelui Klaus Iohannis, la consultările de la Palatul Cotroceni, că partidul său se opune organizării de alegeri parlamentare anticipate. 

Tăriceanu a spus că românii ar avea de suferit în cazul în care se merge pe scenariul alegerilor anticipate, întrucât ar apărea un blocaj economic, dar și unul administrativ. 

"I-am spus explicit că nu suntem în favoarea soluției alegerilor anticipate din două considerente. Constituția prevede niște pași extrem de anevoioși, consumatori de timp. Drumul până la anticipate înseamnă aproximativ 4 luni de zile, care crează o serie de consecințe defavorabile. Constituția România nu facilitează ajungerea la anticipate, ci, din contră, a fost gândită să facă cât mai dificilă recurgerea la această soluție.

Consecințele demarării procedurii de anticipate determină un blocaj economic, administrativ, consecințe grave asupra cetățenilor, care nu au de ce să sufere. Consecințele economice vor fi la fel de preocupante, legat de cursul de schimb, legat de firmele care lucrează cu instituțiile statului", a declarat Tăriceanu. 

De fapt, Tăriceanu nu vrea alegeri anticipate întrucât partidul său are slabe șanse să obțină pragul de 5% pentru a intra în Parlament. Conform ultimului sondaj IMAS, ALDE ar obține doar 3,2% din voturile românilor în cazul în care ar avea loc acum alegeri parlamentare. 

Vedeți video: