Toxicul Zamfir îngroapă România. Fostul director de cabinet al lui Cioloș, semnal de alarmă: "Riscăm să pierdem toate fondurile europene, inclusiv cele pentru Covid19!"


Toxicul Zamfir îngroapă România. Fostul director de cabinet al lui Cioloș, semnal de alarmă: "Riscăm să pierdem toate fondurile europene, inclusiv cele pentru Covid19!"

Alin Cristian Mituţă, unul dintre liderii PLUS și fost director de cabinet al lui Dacian Cioloș pe vremea când era premier, a avertizat că țara noastră riscă să piardă toate fondurile europene, inclusiv cele destinate combaterii crizei COVID-19 din cauza unui proiect de lege al senatorului PSD Daniel Zamfir, inițiativă care avansează, pas cu pas, în Parlament

Pe cale de consecință, Mituță a lansat un apel către senatori să respingă toxicul proiect de lege propus de Zamfir. 

Alin Mituță: "România riscă să piardă toate fondurile europene, inclusiv cele pentru Covid19

În timp ce toată țara e mobilizată să lupte împotriva Covid19, PSD vrea să arunce în aer sistemul de audit al fondurilor europene. Mai precis, PSD prin senatorul Daniel Zamfir (fost PNL, fost ALDE) a inițiat un proiect de lege prin care limitează independența Autorității de Audit care controlează cheltuirea banilor europeni. Momentul ales pentru acest proiect de lege e cu atât mai "strategic" ales cu cât Uniunea Europeană tocmai a flexibilizat și simplificat la maxim accesarea fondurilor europene dând posibilitatea Guvernului să cheltuie banii mult mai ușor și cu mai puțină birocrație pentru a răspunde crizei coronavirus.

Comisia Europeană a avertizat deja Guvernul că dacă acest proiect va trece, atunci România riscă suspendarea tuturor finanțărilor europene. Asta înseamnă zeci de miliarde de euro din actualul Cadru Financiar Multianual și cel pentru perioada următoare, dar și cele 3,1 miliarde de euro ajutor de urgență pentru criza coronavirus.

Este incalificabil cum energia unor politicieni și partide este în continuare direcționată pe noi metode de sifonare a banului public chiar și când țara trece prin momente grele în care toată atenția noastră a tuturor ar trebui să fie pe a ne ajuta comunitățile și pe cei vulnerabili.

Proiectul de lege se află în dezbateri în comisiile Senatului și urmează să fie votat în plen. Cerem senatorilor să respingă de urgență acest proiect de lege". (citiți AICI mai multe detalii despre proiectul de lege cu pricina) 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.