Tribunalul București a dat un verdict istoric: Jandarmeria a făcut POLIȚIE POLITICĂ! Sandy Matei a obținut o victorie imensă pentru democrație și a anunțat că va continua cu noi demersuri în justiție


Tribunalul București a dat un verdict istoric: Jandarmeria a făcut POLIȚIE POLITICĂ! Sandy Matei a obținut o victorie imensă pentru democrație și a anunțat că va continua cu noi demersuri în justiție

Cunoscutul protestatar Sandu Matei a obținut astăzi o victorie extrem de importantă împotriva Jandarmeriei și vitală pentru democrația din România. Concret, Tribunalul București a obligat Jandarmeria Bucureşti să-i plătească 30.000 de lei daune morale lui Sandu Matei. Mai mult decât atât, trebuie subliniat că Sandu Matei a acuzat Jandarmeria în cadrul acestui proces de poliție politică, invocând o definiție din anii 50 privind represiunea de acest tip. În acest sens, protestatarul a amintit într-o declarație pentru Epoch Times că senatoarea PSD Carmen Dan, care ocupa funcția de ministră de Interne pe vremea protestelor contra linșajului lui Dragnea asupra legilor justiției, s-a folosit de televiziunile de casă pentru ca protestatarii cu notorietate să devină o țintă pentru sistem și pentru structurile de forță precum Jandarmeria Română. Sandu Matei și mulți alții au fost luați în vizor fără oprire de jandarmi, hărțuiți, amendați, băgați în dubă, agresați doar pentru că și-au permis să-și strige nemulțumirea contra regimului represiv PSDragnea.

În acest context, Sandu Matei a anunțat pe Facebook că va continua demersurile în justiție pentru ca toți cei răspunzători pentru actul de poliție politică să plătească, să fie trași la răspundere. Astfel, protestatarul va face apel privind decizia de astăzi a Tribunalului București.

"Da, voi face apel, pentru ca jandarmeria nu facea de capul ei POLITIE POLITICA ci la comanda unor politicieni care atunci conduceau Statul Roman, iar acestia trebuie trasi la raspundere, pentru ca NICIODATA ce mi s-a intamplat mie si familiei mele sa nu se mai intample in Romania.

LIBERTATEA DE EXPRIMARE pentru care s-a murit la Revolutie si care este consfiintita in Constitutia Romaniei nu poate fi tavalita de o institutie militarizata la comanda unor politruci, nu intr-un Stat de Drept", a scris Sandu Matei pe Facebook.

În orice caz, sentința dată astăzi de Tribunalul București reprezintă un precedent important, Sandu Matei precizând în exclusivitate pentru Podul.ro că poate fi considerată drept primul pas către dizolvarea Jandarmeriei. Totodată, Sandu Matei a atras atenția că se va adresa și CEDO pentru ca instituțiile de forță precum Jandarmeria să se gândească de două ori înainte să comită abuzuri deservind un partid sau altul.

Sandu Matei, pentru Epoch Times: "În 2018, am dat în judecată statul român, Ministerul de Finanţe şi DGITL Primăria Sector 3 pentru poprirea conturilor datorită amenzilor care oricum erau în instanţă şi mi-au poprit conturile înainte de Paşti. Deci a fost clar o intenţie din partea lor.

Am depus atunci la dosar cinci amenzi, care au fost câştigate definitiv şi irevocabil şi în apel, şi pe fond şi în apel. Ulterior, am mai depus, în urma cererii judecătoarei, şi restul amenzilor câştigate între timp. Mi-a cerut chiar cererile pierdute să le depun la dosar.

Am cerut daune morale de 500.000 de lei. Şi astăzi s-a pronunţat: Jandarmeria Română este obligată să îmi plătească 30.000 de lei.

Suma pe care judecătorii au obligat Jandarmeria să mi-o plătească este foarte mică pentru 26 de amenzi câştigate pe fond şi în apel. Cele pierdute sunt trimise la CEDO. Aştept motivarea pentru că cel mai important mi se pare că în motivare să scrie clar că Jandarmeria a făcut poliţie politică la comanda partidului de guvernământ (PSD n.r.).

Am încercat să demonstrăm că aceleaşi lucruri care se întâmplau în anii '50 s-au întâmplat şi acum, prin aceleaşi hărţuiri, atunci desigur erau lucrurile mult mai grave.. Pentru că noi am avut dovezi şi video că Carmen Dan s-a implicat prin televiziuni în hărţuirea mea, am dus proba video când jandarmeria mă căuta prin Piaţa Victoriei şi spunea: 'Sandu încă nu e luat, Sandu e aici', au fost mai multe probe...".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.