Tupeu mișelesc! Firea "fură" meritele pentru construirea spitalului oncologic pediatric și le insultă pe Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu: "Ciuma roz sau albă"! Totodată, "sârma" aruncă cu săgeți către Vlad Voiculescu


Tupeu mișelesc! Firea "fură" meritele pentru construirea spitalului oncologic pediatric și le insultă pe Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu: "Ciuma roz sau albă"! Totodată, "sârma" aruncă cu săgeți către Vlad Voiculescu

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a distribuit pe 23 octombrie pe pagina personală de Facebook postarea pretinsei creatoare de modă Dana Budeanu în care sunt ridiculizate cele mai cunoscute inițiative pro bono pentru copiii bolnavi de cancer: spitalul oncologic pediatric, unic în România, ridicat din donațiile a sute de mii de români, prin eforturile aproape supraomenești ale Oanei Gheorghiu și Carmen Uscatu, de la Asociația Dăruiește Viața, și Magicamp, tabăra terapeutică, tot pentru copiii aflați în suferință.

CITIȚI ȘI: Bolnave de ură! Firea și fașionista sa personală, Dana Budeanu, își bat joc de spitalul oncologic pediatric ridicat de Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu

Astfel, Firea a fost trasă la răspundere marți seară la Digi24.

În acest context, jurnalistul Florin Negruțiu rezumă cu exactitate tupeul, obrăznicia, trufia și răutatea acestei individe în cazul explicațiilor pe care le-a oferit privind postarea scandaloasă pe care a distribuit-o pe Facebook:

"In-cre-di-bil tupeu!

Gabriela Firea tocmai se bate cu pumnul în piept că „a dat” terenul pe care se construiește spitalul pentru copii. Și ține să remarce că terenul valorează 1 milion de euro! Și că grămada de scârnă pe care a distribuit-o pe Facebook și-o asumă și ține de „libertatea de exprimare”.

Și că Oana Gheorghiu, Carmen Uscatu și sutele de mii de oameni care au donat ca în București să se construiască în sfârșit un spital în care să fie tratați copiii bolnavi de cancer sunt „ciuma roz sau albă”.

Îmi suprim revolta și spun doar atât: Așa arată un om rău! Așa arată răul!", spune jurnalistul pe Facebook.

Totodată, Firea a acuzat că este atacată deoarece în spatele ONG-ului care construiește acel spital pentru copiii bolnavi de cancer se află Vlad Voiculescu, înscris în cursa electorală pentru Primăria Capitalei, iar Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu ar fi doar de fațadă în cazul acestei inițiative. 

Redăm precizările Gabrielei Firea:

"Este interzis like-ul sau share-ul pe Facebook? Chiar dumneavoastră militați pentru libera exprimare, pentru diversitate de opinii. Este o postare share-uită miercurea trecută care nu a supărat pe nimeni și brusc aseară s-a indignat lumea ca la un semn după șase zile. Asta îmi dă de gândit și bănuit, că a fost o comandă în ceea ce mă privește. 

Pe mine m-a interesat substanța postării. Întotdeauna am încurajat investițiile în domeniul de sănătate. Ce mă deranjează este manipularea și ipocrizia și faptul că o anumită persoană își face campanie pentru alegerile locale de la anul transmițând informații parțiale, ca să nu spun eronate. Niciodată nu am avut un cuvânt nepotrivit față de persoanele sau instituțiile care donează în general în beneficiul unui domeniu. Nu-mi plac omisiunile grave și mie nu-mi place să jignesc contributorii, sponsorii acestui spital. Și eu am o contribuție în construirea acestui spital, așa cum se spune din fonduri exclusiv private, contribuție despre nu care nu vorbește absolut nimeni. Terenul! (...) Acest spital se construiește pe proprietatea municipiului București, pe proprietatea Primăriei Capitalei. Este un teren valoros, în jur de 1 milion de euro. (...) Uitați de contribuția majoră a Primăriei București și anume prin punerea la dispoziție a acestui teren extrem de valoros. (...) Și eu am construit clinici, spitale, dar știu, nu am un PR bun. Revenind, primarul general înfierat aseară pe Facebook fără să facă tapaj că nu m-ați auzit vreodată spunând acest lucru, în 2017, ruga Consiliul General să adopte un proiect de hotărâre prin care se elibera acel teren din curtea Spitalului Budimex pentru că acolo erau mai multe cum ar fi stație de oxigen, rampă de acces ș.a.m.d. Eu am rugat Consilul General să fie eliberat acest teren pentru construirea acelui spital, iar acest proiect a votat de toți consilierii PSD și ALDE. Nouă ni se spune ciumă roșie și lor li se spune ciumă de altă culoare, roz sau albă. (...) Niciodată nu am făcut tapaj privind contribuția mea personală pentru acest spital, dar în momentul în care se fac declarații publice și comunicate în care se spune că eu nu fac nimic (...) și că doar el, candidatul de la anul la Primăria Capitalei cu ONG-ul său construiesc spitale, este minunat ce fac, dar să nu nege activitatea noastră. (...)

Vi se pare normal ca aceste cazuri foarte grave de copii bolnavi să fie aduși în disputa politică chiar de către coordonatorul acestui ONG care face campanie electorală?! Cine patronează acest ONG? Domnul Voiculescu, fostul ministru al Sănătății. (...) Cele două doamne sunt în față, dar toată lumea știe că ONG-ul este patronat de Vlad Voiculescu. Sunt toate dovezile de pe planetă. Doamnele sunt interfața".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.