VIDEO Atac armat al Rusiei împotriva Ucrainei, în Donbas. Pierderi în rândurile soldaților pentru ambele tabere


VIDEO Atac armat al Rusiei împotriva Ucrainei, în Donbas. Pierderi în rândurile soldaților pentru ambele tabere

Ambasada Ucrainei la București a remis un comunicat conform căruia grupurile armate ale Federației Ruse au atacat pozițiile Forțelor Unite ale Ucrainei cu scopul de a trece linia de demarcare care desparte regiunea separatistă Donbas de restul teritoriului ucrainean. 

În urma bombardamentelor un soldat ucrainean a fost omorât, iar trei au fost răniți. Conform deschide.md, şi în rândurile separatiştilor pro-ruşi au existat victime, unul pierzându-și viaţa şi alţi cinci fiind răniţi.

"Ucraina se așteaptă la condamnarea de către partenerii săi internaționali, inclusiv de către România, a noului act de agresiune a Federației Ruse, precum și la consolidarea presiunii diplomatice și de sancțiune asupra Moscovei", au subliniat oficialii ucraineni. 

Redăm integral comunicatul Ambasadei Ucrainei:

"În dimineața zilei de astăzi, 18 februarie 2020, la cinci ani de la tragedia de la Debalțeve, grupurile armate ale Federației Ruse au atacat pozițiile Forțelor Unite ale Ucrainei în apropierea localităților Novotoshkivske, Orikhove, Krymske, Khutir Vilnyy.

Ocupanții au atacat Forțele Unite ale Ucrainei cu arme interzise de către Acordurile de la Minsk. Inamicul a utilizat aruncătoare de bombe de calibrul 120 mm. De asemenea, inamicul a atacat utilizând lansatoare de grenade de diverse sisteme, precum și mitraliere de calibru mare.

Sub acoperirea de foc, grupurile armate ale Federației Ruse au trecut la ofensiva activă și au încercat să avanseze peste linia de demarcare.

Din neferecire, în urma bombardamentelor ostile, un apărător ucrainean a fost omorât, trei – răniți.

Unitățile Forțelor Unite, care se apără, au răspuns adecvat grupurilor armate ale Federației Ruse în scopul de a suprima activitatea lor armată. La momentul de față lupta a încetat.

Aceasta nu este doar o provocare cinică, al cărei scop este de a pune presiune pe o rană dezumanizantă care nu se va vindeca niciodată complet. Este o încercare de a perturba procesul de pace din Donbass, care a început cu pași mici, dar continui.

Cursul nostru pentru a pune capăt războiului și angajamentul nostru pentru acordurile internaționale rămâne neschimbat, precum și hotărârea noastră de a respinge orice manifestare de agresiune armată împotriva Ucrainei.

Ucraina se așteaptă la condamnarea de către partenerii săi internaționali, inclusiv de către România, a noului act de agresiune a Federației Ruse, precum și la consolidarea presiunii diplomatice și de sancțiune asupra Moscovei".

Vedeți video în cele ce urmează:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.