VIDEO Ca să arate că și maghernițele sale COVID sunt funcționale, FIREA trimite o sută de bolnavi în pustietatea cu aspect de Cernobîl din Pipera


VIDEO Ca să arate că și maghernițele sale COVID sunt funcționale, FIREA trimite o sută de bolnavi în pustietatea cu aspect de Cernobîl din Pipera

Abia dacă au trecut 24 de ore de când imaginile deprimante cu „cel mai mare spital modular COVID din țară”, surprinse de activistul civic Marian Rădună, pe terenul buruienos și prăfuit din Pipera - unde ar urma cândva, într-un viitor incert, să fie ridicat un îndelung anunțat spital metropolitan - făceau înconjurul presei și al rețelelor de socializare, că primarul general Gabriela Firea a și anunțat prin televiziunea de casă - Digi24 - activarea în regim de urgență a aglomerației de containere (vezi AICI), care ar urma să spitalizeze cel puțin 100 de pacienți cu noul coronavirus.

Nu, nu este eficiență sau adaptare la nevoile actualei pandemii care devine tot mai severă în România. E doar un exercițiu de imagine determinat de criticile din presă și de dorința de a contrabalansa realizările ong-ului „Dăruiește Viața” - care a construit un spital modular perfect funcțional în curtea Spitalului Elias și apt să preia câteva zeci de cazuri de terapie intensivă - organizație pentru care primarul general nutrește, dimpreună cu acoliții săi incompetenți, o ură profundă (din motive de transparență, realizări durabile, lipsite de tradiționalele combinații de partid și obligații și muncă multă, eficientă, foarte apreciată de societatea civilă).

Reporterul PODUL Mircea Savin s-a deplasat și el astăzi la porțile spitalului modular al Gabrielei Firea pentru a imortaliza cu camera video cum se prezintă situația. Filmul atașat acestui text (și pe care îl puteți viziona integral și pe pagina de Facebook Podul) surprinde câteva momente de-a dreptul jenante, dar atât de caracteristice butaforiei PMB și contorsiunilor de imagine pe care le practică Firea de peste patru ani: gardul de sârmă este acoperit cu pânză pentru a ascunde de ochi iscoditori ce se întâmplă dincolo de el, buruienile sunt jumulite de câțiva muncitori care par cam dezorientați, cară aiurea cu roaba niște pământ prin curtea de ciment și nu știu prea bine ce e de făcut, numeroși câini maidanezi latră de să o iei la goană, iar praful peisajului de Cernobîl, cenușiu, gri, dezolant, este răscolit din când în când, cu mare zgomot, de camioane și alte utilaje grele care folosesc șoseaua aflată la nici doi pași de spitalul unde ar urma să fie cazați, după cum spune Gabriela Firea, cel puțin 100 de pacienți (în prima fază).

Video cu maghernițele din boscheți:


Firea (sursa Digi24): „Venim în sprijinul pacienților infectați cu virusul Sars-Cov2 și deschidem spitalul modular edificat pe amplasamentul viitorului Spital Metropolitan din zona Pipera.

În prima fază, vor fi disponibile 100 din cele 500 de paturi, care compun această unitate medicală. Aici vor putea fi tratați pacienții cu forme ușoare.

Spitalul modular construit de noi oferă pacienților condiții de cazare moderne, saloane cu 2 locuri, rezerve pentru o singură persoană, baie proprie, aer condiționat și wi-fi.

În plus, spitalul beneficiază are o sursă alternativă de electricitate și rețea independența de canalizare, conform normelor.

Medicii care vor trata pacienții internați în această unitate medicală provin de la spitalul Victor Babeș, iar personalul mediu și auxiliar va fi solicitat de la celelalte spitale din subordinea Primăriei Capitalei.

În zilele următoare se vor încheia contracte pentru curățenie, deșeuri biologice și catering.

Spitalul se va deschide imediat după obținerea avizului DSP București.

Menționez că ASSMB a solicitat Direcției de Sănătate Publică încă de acum două luni asistență de specialitate, potrivit legii, pentru a putea pune în funcțiune cât mai rapid acest spital.”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.