VIDEO "Ciordache" a reușit să facă scut în jurul SS, spre fericirea luptătorilor anti-justiție. Birchall: "Votul de astăzi arată că avem o nouă "Marți Neagră" în Camera Deputaților!"


VIDEO "Ciordache" a reușit să facă scut în jurul SS, spre fericirea luptătorilor anti-justiție. Birchall: "Votul de astăzi arată că avem o nouă "Marți Neagră" în Camera Deputaților!"

Camera Deputaţilor a respins, marţi, propunerea legislativă pentru desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Au fost 167 voturi pentru respingere, 97 împotrivă şi 25 abţineri. Fosta ministră a Justiției, Ana Birchall, a reflectat cât de nociv este pentru justiția din România votul de astăzi din Camera Deputaților, iar în acest sens a trecut în revistă bilanțul de activitate de-a dreptul rușinos al instituției cu pricina, risipa financiară din bani publici pentru ca SS să existe și, totodată, anomalia legislativă ca Secția Specială să aibă competența de a retrage, discreționar, căi de atac sau de a reține tot dosarul, indiferent de infracțiunea cu care este sesizată: "Cu alte cuvinte, dacă orice persoană care este urmărită sau cercetată face o plângere la această Secție Specială, SIIJ are competența să rețină tot dosarul. Fie că vorbim de infracțiuni grave, omor, proxeneți, bande de tâlhari, criminalitate organizată, viol, omor orice alt tip de infracțiune, repet orice persoană care înțelege să facă o plângere la Secția Specială, SIIJ, conform articolului 88 indice 1 alin.2, are competența să rețină și să continue cu acel dosar".

Birchall, pe Facebook: "Credeam că declarațiile pentru susținerea statului de drept, pentru aplicarea legii și răspunderea în fața legii a oricărei persoane indiferent de nume și funcție, se vor transforma în fapte! M-am înșelat! Votul de astăzi arată că avem o nouă "Marți Neagră" în Camera Deputaților! Inițiativa legislativă de desființare a Secției Speciale (SIIJ) a fost respinsă astăzi de plenul Camerei Deputaților. Cu alte cuvinte, gașca care a moșit-o, șmecherește, în Comisia Iordache și-a dat mâna pentru a menține Secția „Nufărul”, de care a ținut cu dinții și Savonea, și toți susținătorii ei, deși, în această formă, s-a dovedit a fi toxică pentru sistemul judiciar și pentru ceea ce înseamnă justiția din România.

Aşa cum am mai spus, această Secţie a fost moşită de Iordache, Savonea şi gaşca pentru alte motive decât pentru a asigura respectarea legii şi a domniei legii sau pentru ca cei certaţi cu legea, indiferent cum îi cheamă, să răspundă! Dacă vă uitaţi pe statistica anului trecut, o să observaţi că numărul magistraţilor anchetaţi de SIIJ este de 3! Da, exact, 3 dintre care 1 achitat de instanţă!

Pentru că vorbim de cheltuirea banului public, dați-mi voie să vă spun câteva cifre relevante. Total cheltuieli: 516.563 lei din care:

1)veniturile totale lunare ale celor șapte procurori care lucrează în cadrul SIIJ sunt în sumă de 191.210 lei (luna martie 2020); 2) media lunară a cheltuielilor administrative: 47.950 lei; 3) media lunară a cheltuielilor de personal: 468.613 lei. Așadar, se cheltuie așa sume extrem de mari pentru 2 dosare trimise în judecată în anul 2019 dintre care un magistrat pentru că a depășit cu 36 de km/h viteza legală! Eficient, nu? Știe o țară întreagă că Raportul de activitate al Secției „Nufărul” pe anul 2019 este mai mult decât grăitor pentru "utilitatea" acestei monstruozități: din 417 dosare, 415 sunt clasate! Și, ca să eliminăm și manipularea absolut mizerabilă cum că fără existența SIIJ magistraţii corupți scapă, în raportul de activitate se scrie negru pe alb: au fost trimiși în judecată 3 magistrați dintre care unul achitat, iar al doilea este cel cu depășirea vitezei legale cu 36 de km/h. Unde sunt dosarele cu magistrații corupți și certați cu legea?! În schimb au fost retrase căi de atac atât în dosare de corupție sau au fost cerute dosare tot de corupție gen Belina, Tel Drum sau alte dosare. Sper să se înceteze cu această manipulare ordinară!

Această secție nu este în beneficiul actului de justiție atât timp cât, de exemplu, potrivit legii, are competența de a retrage, discreționar, căi de atac sau de a reține tot dosarul, indiferent de infracțiunea cu care este sesizată. Cu alte cuvinte, dacă orice persoană care este urmărită sau cercetată face o plângere la această Secție Specială, SIIJ are competența să rețină tot dosarul. Fie că vorbim de infracțiuni grave, omor, proxeneți, bande de tâlhari, criminalitate organizată, viol, omor orice alt tip de infracțiune, repet orice persoană care înțelege să facă o plângere la Secția Specială, SIIJ, conform articolului 88 indice 1 alin.2, are competența să rețină și să continue cu acel dosar.

Victoria de etapă a celor certați cu legea împotriva voinței majoritare a românilor cinstiți și de bună credință nu mă descurajează, ba din contra. Voi lupta în continuare pentru o justiție corectă în România, pentru ca legea să fie lege pentru toți, iar cei care o încalcă să răspundă, inclusiv prin recuperarea prejudiciului cauzat statului român. Fiecare leu furat trebuie recuperat!".

Urmăriți video:


Propunerea legislativă, iniţiată de 41 de parlamentari de la USR şi de deputata neafiliată Ana Birchall, avea ca obiect de reglementare desfiinţarea SS, avându-se în vedere, potrivit expunerii de motive, "toate luările critice de poziţie exprimate de magistraţi, de instituţiile europene, de organisme prestigioase cu rol consultativ în domeniile dreptului constituţional şi anticorupţiei, Comisia de la Veneţia şi GRECO, precum şi numeroasele măsuri luate de secţie în scurta sa perioadă de existenţă".

Pe de altă parte, deputatul PSD Florin "Ciordache", cel are a prezidat ședința de astăzi din Camera Deputaților, a precizat că în viziunea lui fără SS justiția nu ar fi independentă. 

"Ciordache": "În decizia CCR din 2018 s-a spus că înfiinţarea secţiei constituie o garanţie legală a principiul independenţei magistratului. Practic, cine doreşte desfiinţarea secţiei doreşte o subordonare a justiţiei. (...) Vreţi să ne întoarcem în perioada în care Portocală şi alţii de la Ploieşti făceau anchete cum voiau? O rog pe doamna procuror general Scutea să dea tot concursul pentru o eficientă şi bună funcţionare a secţiei. O adevărată independenţă a justiţiei este dată prin buna funcţionare a acestei secţii".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.