VIDEO "Ciordache", extrem de iritat când e întrebat despre fiica care a ajuns pe pile la BNR: "Și copiii politicienilor trebuie să lucreze undeva!"


VIDEO "Ciordache", extrem de iritat când e întrebat despre fiica care a ajuns pe pile la BNR: "Și copiii politicienilor trebuie să lucreze undeva!"

Fiica deputatului PSD "Ciordache", Delia Iordache, a fost angajată a Ministerului Afacerilor Externe, în cadrul departamentului pentru relaţia cu românii de pretutindeni. Ulterior, înainte ca Florin Iordache să ajungă ministru al Justiției în 2017, Delia Iordache a primit un post în cancelaria Băncii Naționale a României. Chestionat de un reporter Digi24 dacă a avut vreo contribuție în faptul că fiica sa a ajuns la BNR, Florin Iordache s-a arătat foarte iritat, spunând că "și copiii politicienilor trebuie să aibă un serviciu undeva".



Iordache: Mă întrebi ceva? Sau...

Reporter: Da. Întrebarea este cum a ajuns fiica dvs. să fie angajată la o instituție a statului român, dvs. fiind deputat? Ați avut vreo contribuție?

Iordache: Nu. Răspunsul e nu.

Reporter: Cum s-a întâmplat?

Iordache: Și copiii politicienilor trebuie să lucreze undeva. Examenele sau modul în care anumite instituții ale statului e o chestiune transparentă.

Reporter: Ați știut de acest gest, de a merge la banca națională? V-a cerut un sfat?

Iordache: Bun, nu crezi că e cam mult? Chestiunea personală până la urmă e o chestiune personală. Nu am cum să spun că nu vorbesc cu copilul meu. Ar fi culmea. Dar, repet, și copiii politicienilor trebuie să aibă un serviciu undeva.

Reporter: Inclusiv la stat.

Iordache: Trebuie să aibă un servici, nu?

Jurnalista Emilia Șercan preciza în data de 27.02.2017 că Delia Iordache a fost angajată la MAE fără concurs, prin detașare, datorită influenței pe care o aveau deputatul PSD Florin Iordache și soția sa, judecătoare la ÎCCJ. Totodată, Șercan a semnalat faptul că MAE a refuzat să îi ofere, în baza Legii 544/2001, informația privind locul de muncă de la care Delia Iordache a fost detașată la Ministerul de Externe.

Șercan: "Delia Iordache a fost angajată în MAE fără concurs, la data de 20 iulie 2015. Cum a fost posibil să fie angajată fără concurs? Simplu, prin detaşare. Domnişoara Iordache a fentat regulile pe care ar trebui să le urmeze orice persoană aspirantă la o carieră în administraţia publică centrală pentru că, nu-i aşa, totul e mai simplu când tata e deputat şi mama e judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. De unde s-a detaşat domnişoara Iordache la MAE? Ei bine, această informaţie nu este considerată una publică de către Ministerul de Externe, care o ţine la secret. Haideţi să va traduc golănia mai bine".

Jurnalista a explicat că Delia Iordache a terminat Facultatea de Drept la Universitatea "Nicolae Titulescu" în 2013, iar în 2015, un masterat în Drept Internaţional şi Comunitar la aceeaşi instituţie de învăţământ. Imediat după ce a obţinut diploma de masterat, Delia Iordache, care era angajată la o firmă (nu se ştie dacă de stat sau privată, pentru că MAE a refuzat să răspundă), a fost detaşată la Ministerul de Externe. Aici a fost încadrată pe poziţia de referent relaţii II, la Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, abia după ce a absolvit masteratul, pentru că avea nevoie de diplomă de masterat pentru respectiva poziţie, venind fără concurs.

Șercan: "În mod normal, domnişoara Iordache trebuia să se înscrie la concurs, să-l susţină, să-l treacă şi abia apoi să fie angajată în MAE. Ministerul Afacerilor Externe e înţesat de acoperiţi SIE, în special, nu e niciun secret pentru nimeni. De nişte ani, însă, această instituţie a devenit un fel de loc de refugiu pentru tot felul de beizadele (înţeleg că şi fiica lui Adrian Ţuţuianu ar fi diplomat!?!), neveste, amante, piloşi sau ce mai vreţi voi, care fentează concursul, dar pentru care se fac detaşări de la diverse instituţii. La fel se întâmplă, observ, şi în cazul Băncii Naţionale a României acolo unde a fost angajată Delia Iordache (chiar aşa, o fi dat concurs?), unde, ca şi în cazul MAE, sunt angajate tot felul de beizadele, neveste, amante, piloşi sau ce mai vreţi voi". (sursa: Epoch Times)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.