VIDEO Iohannis, discurs năprasnic contra trădătorilor din Parlament: "PSD se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor! Ciolacu, oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban?"


VIDEO Iohannis, discurs năprasnic contra trădătorilor din Parlament: "PSD se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor! Ciolacu, oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban?"

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, în cadrul unui discurs dur, că PSD se luptă în birourile secrete din Parlament pentru a da Ardealul ungurilor, motiv pentru care a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care se dă o autonomie largă Ținutului Secuiesc.

Pe parcursul declarației, președintele l-a întrebat pe șeful PSD, Marcel Ciolacu, ce i-a primis premierul Ungariei, Viktor Orban, în schimbul înțelegerii privind autonomia teritorială a Ținutului Secuiesc. Totodată, Iohannis a reiterat cât de toxică este majoritatea actuală din Parlament. 

Klaus Iohannis: "Este incredibil dragi români ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care se dă o autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD. Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României. În timp ce noi, eu, celelalte autorități ne luptăm cu pandemia de coronavirus, ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor. 

Ciolacu, oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înțelegeri? Vedeți, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică. Majoritatea toxică PSD-istă. De aceea se înțelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică PSD-istă să hotărască împotriva României și împotriva românilor. Este inadmisibil așa ceva și până sunt eu președintele României, o astfel de lege nu va exista!".

Vedeți video mai departe: 


Amintim că un proiect de lege care prevede acordarea de autonomie pentru Ținutul Secuiesc a trecut tacit de Camera Deputaților și a fost înaintat către Senat, care e for decizional în acest caz. (citiți AICI mai multe detalii)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.