VIDEO Tudorache, cel mai mincinos primar: spitalul prezentat ca fiind construit, deși nu există nici măcar vreun șantier. Bani pompați fraudulos către televiziunea infractorului Felix, în timp ce CNA nu ia nicio măsură


VIDEO Tudorache, cel mai mincinos primar: spitalul prezentat ca fiind construit, deși nu există nici măcar vreun șantier. Bani pompați fraudulos către televiziunea infractorului Felix, în timp ce CNA nu ia nicio măsură

UPDATE

Consiliul Național al Audovizualului a decis marți că spotul de publicitate al primarului Sectorului 1, pesedistul Dan Tudorache, prin care dă de înțeles că a construit un spital de urgență, este o mare minciună, iar pe cale de consecință televiziunile vor fi nevoite să oprească difuzarea acestuia.

MAI MULTE DETALII: CNA a dat verdictul: primarul Tudorache, oficial mincinos! Televiziunile vor opri difuzarea spotului privind spitalul fictiv prezentat ca fiind real, dar nu pot fi sancționate: "Poate ar fi de competența Curții de Conturi"

ȘTIREA INIȚIALĂ

Primarul PSD al Sectorului 1, Dan Tudorache, este protagonistul celei mai mincinoase forme de campanie electorală. Este vorba despre o minciună ce privește direct sănătatea românilor și mai ales a bucureștenilor, căci primarul PSD al Sectorului 1 a furnizat un spot de publicitate către televiziuni prin care dă de înțeles că a construit un spital. Realitatea este însă alta, aspect reflectat foarte bine de ultimul reportaj al jurnalistului Mălin Bot, care s-a dus la fața locului, la adresa Șoseaua București-Târgoviște Nr. 10, pentru a verifica dacă există măcar vreun șantier sau măcar o plăcuță prin care se anunță începerea lucrărilor. Așa cum veți vedea în materialul video din articol, spitalul nu există și nici măcar vreo formă de șantier, informație confirmată și de angajații care păzeau acel perimetru unde este amplasat un centru social.

Mălin Bot: Nu văd niciun șantier, nicio plăcuță de șantier. Nu e șantier, nu? Mă așteptam să fie șantier, să văd betoniere.

Paznic: Nu e nimic.

Mălin Bot: Am văzut că e un centru social.

Paznic: Da.

Mălin Bot: Dar șantier nu e.

Paznic: Nu, nu, nu.

Vedeți video:



Cu toate acestea, televiziunile continuă să difuzeze respectivul spot publicitar care transmite că spitalul deja e construit, când de fapt nu există nici măcar anunțul privind vreun șantier. Și mai grav decât atât, CNA nu a luat nicio măsură pentru a opri difuzarea spotului electoral mincinos.

"E o reclamă mincinoasă cu un spital care nu există. Se difuzează și la B1 și la Antena 3. Este șpagă electorală de la primarul Tudorache pentru postul infractorului Dan Voiculescu. O minciună, oameni buni! Nu există acest spital!", a semnalat Mălin Bot. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.