VIDEO PSD anunță că vrea să dea jos Guvernul. Ciolacu, show populist după impozitarea pensiilor speciale: știind că nu sunt bani la buget, îi cere premierului să crească pensiile cu 40% și să dubleze alocațiile


VIDEO PSD anunță că vrea să dea jos Guvernul. Ciolacu, show populist după impozitarea pensiilor speciale: știind că nu sunt bani la buget, îi cere premierului să crească pensiile cu 40% și să dubleze alocațiile

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a fost protagonistul unui show populist de cea mai joasă speță după votarea impozitării pensiilor speciale. Concret, fără vreun impact bugetar, fără niciun fel de date, Ciolacu a somat Guvernul Orban să mărească pensiile cu 40% de la 1 septembrie și, mai mult, să dubleze alocațiile copiilor. 

Ciolacu: "Îl somez public pe domnul Orban că din acest moment are resursa financiară pentru dublarea alocațiilor și mărirea pensiilor. Acest motiv nu mai există".

Mai mult, Ciolacu a anunțat că PSD va depune o moțiune de cenzură contra Guvernului Orban în a doua zi după finalizarea stării de alertă, supărat că Executivul a fentat Parlamentul în privința stabilirii măsurilor de combatere a epidemiei COVID-19. Totodată, Ciolacu a precizat că va ataca la CCR starea de alertă instituită de Guvernul Orban.

Ciolacu: "În privința stării de alertă. Aseară, la ora 21:30, când am primit documentele către publicare, am constatat cel mai mare abuz de putere care a avut loc în România, respectiv ocolirea Parlamentului în ceea ce privește restrângerea de drepturi și libertăți ale românilor, lucru stipulat explicit în Constituția României și în nenumărate decizii CCR că nu se poate face fără lege în Parlament. În fața acestui abuz categoric vom face o trimitere la CCR, respectiv o sesizare și vreau să vă anunț că începând de astăzi parlamentarii PSD încep să lucreze la textul moțiunii de cenzură și la strângerea de semnături pentru susținerea moțiunii de cenzură, pe care o să o depunem a doua zi după ce starea de alertă se va încheia. Aceasta este decizia PSD în urma acestui abuz făcut de Ludovic Orban față de Parlamentul României".

Vedeți video: 


Reiterăm că Guvernul a transmis marți Parlamentului Hotărârea prin care s-a decis prelungirea stării de alertă pentru 30 de zile, însă Ludovic Orban a găsit o soluție legislativă prin care vrea să scape de modificările anunțate de PSD la proiectul Guvernului.

Astfel, Executivul a transmis doar spre "informare" Parlamentului Hotărarea de Guvern, nu spre "încuviințare", ceea ce înseamnă că Parlamentul nu se poate pronunța prin vot și nici nu poate modifica măsurile și perioada stabilită de Guvern.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.