VIDEO. Sărbătoare națională! Cel mai slab Guvern al României a fost dat jos: Dăncilă, în drum spre Videle

Votarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă s-a încheiat. 

Cel mai slab Guvern al României de după 1989 a fost dat jos. Moțiunea de cenzură a trecut cu 238 de voturi. 

Anunțul oficial de la tribuna Parlamentului: Numărul total al senatorilor și deputaților 466, numărul celor prezenți 399, număr total de voturi exprimate 245, voturi anulate 3, 242 voturi de valabil exprimate, dintre care „pentru” 238 și patru „împotrivă”. Ca urmare a faptului că moțiunea de cenzură a fost votată de 238 de voturi, a întrunit condiția pentru adoptare.

Vedeți video de la 38:00:A fost disperare majoră printre pesediști la numărarea voturilor. Concret, au încercat să dea peste cap procedura numărând mai întâi bilele care nu au fost folosite la votare și apoi cele din urne. 

Trebuie apreciate eforturile parlamentarilor care s-au prezentat la vot deși erau grav bolnavi, deputatul PNL Corneliu Olar și senatorul PMP Vasile Cristian Lungu, care a venit cu Ambulanța să voteze.

CONSULTAȚI ȘI: VIDEO. Un parlamentar PMP a venit cu ambulanța să voteze moțiunea contra Guvernului Dăncilă

Amintim că anunțul depunerii moțiunii a fost făcut într-o declarație comună susținută de lideri ai PNL, USR, ALDE, Pro România, PMP și UDMR. Ulterior, pe 2 octombrie Birourile permanente, dominate de PSD, au decis ca moțiunea să fie dezbătută și votată sâmbătă (5 octombrie). Calendarul a fost schimbat însă după ce ordinea de zi în care programată citirea documentului a fost respinsă, ceea ce a făcut imposibilă dezbaterea ei sâmbătă.