VIDEO Tupeu de PSD-ist: Deputatul Mitralieră nu oprește la semnalele polițiștilor și încearcă să scape de presă. Cătălin Rădulescu a declarat că fugea de un protestatar

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a provocat un scandal monstru miercuri seară după ce nu a oprit în momentul în care agenţii de la Rutieră i-au solicitat acest lucru. Purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere Bucureşti, Claudiu Costea, a declarat la Digi24 că Rădulescu a vrut să evite un jurnalist.

Mediafax a prezentat o filmare în care deputatul PSD nu opreşte la solicitarea repetată a agenţilor în timpul unui control de rutină de verificare a alcoolemiei conducătorilor auto.

Văzând că este filmat, Rădulescu a izbucnit spunând că „nu vrea sa vorbească cu presa” și a vrut să demareze, în timp ce polițistul îi atrăgea atenția că îl lovește.

 „Unde vă duceţi?”, îl întreabă unul dintre poliţişti. „Nu stau cu presa de vorbă”, a răspuns Cătălin Rădulescu. „Rămâneţi pe loc”, insistă poliţistul.

În urma incidentului, deputatul a transmis într-un comunicat pentru Mediafax că înainte de la ajunge la punctul de control, la Victoriei, a fost şicanat de un protestatar, faimosul Marian Ceauşescu, şi că la momentul verificării „a apărut” şi un jurnalist sau presupus jurnalist, iar el crezând că are legătură cu „gaşca lui Ceauşescu” s-a „enervat”: "Veneam de la Kiseleff și acolo m-a șicanat când am plecat faimosul Ceaușescu, ca de obicei, cu injurii și cu tot felul de prostii ale lui și, la Victoriei, când am intrat pe Buzești, mergând spre casă, o mașină a Poliției a venit în paralel și m-a rugat să trec pe partea dreapta pentru verificare. În timp ce polițiștii vorbeau cu mine a venit un jurnalist, așa a spus, că e jurnalist. Eu am crezut că este tot din gașca lui Ceaușescu și m-am enervat, am zis că nu am ce să vorbesc cu niciun fel de jurnalist. (...) Polițiștii au așteptat să plece, că nu știu cine era, după care și-au făcut verificarea de rutină, m-au salutat, m-au și recunoscut, unul dintre băieți era din Curtea de Argeș, ne-am salutat și am plecat spre casă”.

Ce spune Claudiu Costea, purtător de cuvânt al Brigăzii Rutiere Bucureşti:

„Imaginile prezentate de Mediafax sunt un pic diferite de cum au stat lucrurile în realitate. Colegii mei au acţionat cum se acţionează de obicei în fiecare seară pentru combaterea conducătorilor auto care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice. Era un filtru în zona respectivă, conducătorul respectiv a fost observat şi oprit de către colegii mei pentru control. Nu a demarat, cum au specificat ei, ci pur şi simplu a mutat autovehiculul mai în faţă, pentru că a observat un jurnalist care filma. Colegii mei i-au solicitat documentele, acesta le-a prezentat, nu au fost identificate nereguli şi au procedat la testarea cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost negativ”, a declarat Claudiu Costea, purtător de cuvânt al Brigăzii Rutiere Bucureşti, pentru Digi24.

Urmăriți scena în video-ul de mai jos: