VIDEO Vela dă de înțeles că nu-l mai demite pe "domnul doctor" Arafat. Sociologii de casă ai PSD au dat năvală cu sondaje prin care-și apără secretarul de stat


VIDEO Vela dă de înțeles că nu-l mai demite pe "domnul doctor" Arafat. Sociologii de casă ai PSD au dat năvală cu sondaje prin care-și apără secretarul de stat

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a susținut luni dimineață o declarație de presă alături de secretarul de stat Raed Arafat, pe care se pare că nu-l va mai schimba din funcție, deși până pe data de 15 ianuarie ar urma să se ia o decizie în legătură cu reorganizarea MAI. 

CITIȚI ȘI:  Data până la care se decide soarta lui Arafat, ulterior consultării CSAT

Semnalul prin care Vela a dat de înțeles că nu-l schimbă pe Arafat din funcție a fost reprezentat de momentul în care a precizat că a acceptat o propunere din partea "domnului doctor", care ar urma să atragă cât mai mulți piloți în sistem. 

"Domnul secretar de stat, Raed Arafat, domnul doctor, vă prezintă (...) o propunere pe care a făcut-o și am acceptat-o pentru a atrage cât mai mulți piloți în sistem, propuneri pe care le-a făcut și altor miniștri, pardon, și altor instituții să zic așa, care nu au fost receptivi la această propunere", a declarat Vela. 

De altfel, sociologii de casă ai PSD au venit zilele acestea cu două sondaje, prezentate vineri la Antena 3, cu scopul de a ilustra că demiterea lui Arafat ar fi o greșeală din punct de vedere electoral pentru PNL. 

Conform unui sondaj CURS, institut deținut de soțul deputatei PSD Diana Tușa și anume Iosif Buble, 76% dintre cetățeni ar dori menținerea lui Arafat în funcție, în timp ce 13% ar considera că păstrarea lui Arafat e o decizie proastă. 

Potrivit unui sondaj al sociologului de casă al PSD, Mirel Palada, Raed Arafat a fost încadrat la categoria "politicieni" și ar dispune de un scor de încredere de 51%, fiind pe locul 1, în timp ce președintele Klaus Iohannis s-ar situa pe locul 2 cu 38%. 

Vedeți video de la 10:26: 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.