Violeta Alexandru este noul președinte al PNL București


Violeta Alexandru este noul președinte al PNL București

PNL București are un nou președinte interimar. Este vorba despre fosta activistă civică Violeta Alexandru, fost ministru al Consultării Publice și Dialogului Social în Guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloș.

Potrivit G4media.ro, Violeta Alexandru a fost aleasă de Biroul Executiv în funcția de președinte interimar al PNL București cu 21 de voturi ”pentru”, 2 voturi ”împotrivă” și 2 abțineri. Decizia BEX va trebui confirmată de Biroul Politic Național al PNL, cu două treimi din voturi.

De subliniat că propunerea Violetei Alexandru pentru șefia PNL București a venit din partea președintelui PNL, Ludovic Orban. Săptămâna viitoare se va tranșa cursa pentru șefia organizațiilor PNL de sector.  

"Absolventă de Științe Politice cu un Master în Bună Guvernare absolvit la Școala Națională de Studii Politice și Administrative, studiile s-au împletit dintotdeauna cu activitatea practică. Din 1995 sunt activă în sectorul neguvernamental contribuind la impactul acțiunilor a două organizații neguvernamentale de prestigiu, Asociația Pro Democrația (APD), fiind responsabil de relații publice și ulterior Director Executiv și Institutul pentru Politici Publice (IPP), al cărui fondator și Director am fost până în toamna anului 2015 când am devenit Ministru pentru Consultare Publică și Dialog Civic (ducându-mi mandatul până la capăt în ianuarie 2017). Viața mea profesională este dedicată binelui public. Așa va rămâne în continuare", scrie pe pagina de Facebook a Violetei Alexandru. 

Propunerea lui Ludovic Orban a venit pe fondul demisiei lui Cristian Bușoi din fruntea PNL București în data de 3 iunie 2019. Inițial au fost vehiculate mai multe nume pentru șefia organizației, inclusiv eurodeputatul Rareș Bogdan, numai că în presă au apărut numeroase informații potrivit cărora au existat dispute între el și Ludovic Orban.

Amintim că Rareș Bogdan a impus o serie de condiții care au fost greu de acceptat de președintele PNL, Ludovic Orban, printre care să numească cei șase președinți de sector. 

"Condițiile mele sunt extrem de dure și nu ști dacă vor conveni: opoziție totală la PSD. PSD guvernează prost capitala, deci nu voi accepta niciun fel de înțelegere de niciun fel. Nu voi vota nicio inițiativă a primarilor PSD. Dacă ei sunt pregătiți să intre în opoziție radicală cu PSD, atunci vor accepta condiția. Dacă vor accepta și cererile mele care nu sunt de negociat, adică cei șase președinți de sectoare vor fi aleși de mine, nu de altcineva și vor fi validați, a declarat Rareș Bogdan pe 3 iunie. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.