Viorica Dăncilă a reafirmat că nu o susține pe Kovesi: Poate afecta imaginea României

Viorica Dăncilă, candidata PSD la alegerile prezidențiale, a reafirmat miercuri seară că nu o va susține pe Kovesi pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European căci în jurul acesteia planează o serie de suspiciuni care, iar în cazul în care se adeveresc, vor afecta imaginea României. 

"Vă explic cum ați explicat dvs în cazul lui Ciurchea. Planează niște suspiciuni, eu nu o cunosc, am dat dovadă de solidaritatea cu femeile întotdeauna. Era bine și pentru ea să-și rezolve problemele din țară și apoi să candideze la această funcție. Eu n-am nimic cu ea.

Vorbim de procuror european, în domeniul justiției. Dacă se adeverește o acuzație, ce vom face noi ca țară, ca imagine? E important ca noi să ne recuperăm credibilitatea. Nu vor vorbi despre Laura Codruța Kovesi, toți vor vorbi despre România.

Susținerea mea contează mai mult sau mai puțin, contează instituțiile europene, dacă ele o susțin, sunt convinsă că va deveni procuror general.

Modul în care a gestionat funcția din România a fost defectuos, de aceea a și fost schimbată", a declarat Viorica Dăncilă la Digi24.