Viorica Dăncilă a scăpat porumbelul la Gâdea în emisiune: nu e condusă de servicii, dar colaborează cu ele. A avut deci Dragnea dreptate să se teamă că „statul paralel” i-a acaparat și premierul nr. 3?


Viorica Dăncilă a scăpat porumbelul la Gâdea în emisiune: nu e condusă de servicii, dar colaborează cu ele. A avut deci Dragnea dreptate să se teamă că „statul paralel” i-a acaparat și premierul nr. 3?

După congresul jenant de sâmbătă de la Sala Palatului, proaspăta președintă a partidului-mafie, tovarășa Viorica Vasilica Dăncilă a aterizat pe tocurile cui, cu tot cu bureți, broșă, agramatisme și panseuri insipide, în studiourile televiziunii securistului Dan Voiculescu, unde înainte de arestarea lui Liviu Dragnea, pentru că se eschiva de la adoptarea unor catastrofale ordonanțe de salvare a liderului infractor, s-a vorbit despre ea în termeni nu tocmai elogioși. Practic, unii din anteniști ajuseseră să plagieze haștagurile rezist, din disperare că Dăncilă refuză să-i scape prin OUG pe Dragnea și alți infractori.

Dar când partidul e-n picaj și ești contestat vehement chiar din interior, când ai de-a dreaptea și de-a stânga niște pămpălăi slugarnici și oportuniști precum Orlando Teodorovici sau Mihai Fifor, iar tu „însuși” nu ești o lumină a politicii, ci doar o fostă oaie înscăunată președintă și premier printr-o alinere astrală bizară, umilințele și jignirile, chiar și de dată recentă, pot fi trecute cu vedere. Mai ales că și Mihai Gâdea, după dispariția lui Dragnea, e tot mai singur și mai derutat, mai fără direcție și scop în slugărnicie, căutând avid un dos pe care să-l venereze dimpreună cu Mugur Ciuvică, Mircea Badea, Răzvan Savaliuc etc.

Iar doamna Veo s-a simțit încurajată de noua abordare umilă antenistă și s-a spovedit tovărășește fostului pastor adventist, duminică seară, din scaunul în care șesuze încrezător și fostul ei șef, Liviu Dragnea. A vorbit mult și prost despre partid, congres, relația cu președintele, dar și despre tensiunile interne și relația cu „serviciile”.

Dăncilă: „Cei care se supără și a doua zi atacă conducerea aleasă, nu sunt buni de lideri. Eu sper că se vor uni nu cu Viorica Dăncilă, ci că vor fi uniți în cadrul acestui partid. Acest partid ar putea să piardă pe orgoliile unei persoane sau alta. Nu putem să ne mai jucăm, nu mai e timp să ne jucăm. Într-un partid trebuie să existe democrație. Vreau să ascult fiecare coleg și fiecare colegă și să luăm lucrurile bune. Dar să te poziționezi împotriva partidului, de acest lucru nu mai e loc în partid”. 

Dăncilă (despre relația cu serviciile, răspunzând astfel acuzațiilor lui Liviu Pleșoianu): „Am auzit despre aceste acuzații și mă gândeam la ce or să mai spună. M-au acuzat de înaltă trădare, au făcut tot felul de scenarii. Nu cred că a fost vreun premier mai atacat, dar i-am ascultat pe fiecare și m-am întrebat cum pot gândi așa. Nu poți să cobori așa de jos și să acuzi pe cineva fără argumente. Nu sunt condusă de servicii, dar e normal să existe o cooperare pe anumite teme. Trebuie să ai informații despre ce se întâmplă în țara ta. Că primește aceste informații de la servicii, toți le-au primit, și domnul Cioloș, aceasta e normalitatea. Dar mă deranjează că un coleg vine cu astfel de acuzații în spațiul public. Eu i-am rugat pe colegi să-l lase pe Pleșoianu să candideze la PSD, chiar dacă nu îndeplinea toate condițiile, nu înțeleg deloc acest joc”. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.