Străinii ar crede că baronul PSD Ionel Arsene e președintele României la ce salariu faraonic și-a făcut din pix. În tot acest timp, Spitalul Județean Neamț este lăsat în mizerie


Străinii ar crede că baronul PSD Ionel Arsene e președintele României la ce salariu faraonic și-a făcut din pix. În tot acest timp, Spitalul Județean Neamț este lăsat în mizerie

În timp ce criza COVID-19 a scos la iveală și mai mult carențele sistemului medical românesc, fiind nevoie de investiții majore, baronii PSD golesc în continuare vistieria, crescându-și salariile din pix pentru "meritele deosebite" pe care le au în administrație. 

Este și cazul baronului PSD Ionel Arsene "Ciorăpel", președinte al Consiliului Județean Neamț, care, conform unui material marca Newsweek, câștigă mai puțin cu 1000 de lei comparativ cu președintele Klaus Iohannis. 

Salariul lui Arsene a crescut treptat datorită legii salarizării unitare ce a fost promovată intens de PSDragnea și care a intrat în vigoare din data de 1 iulie 2017. Legea salarizării unitare a dat mână liberă șefilor administrației locale în stabilirea salariilor angajaților din primării și consilii județene. Astfel, Arsene a rezolvat din pix creșterea salarială, câștigând în prezent suma de 23.400 de lei, adică 4.870 de euro pe lună, în condițiile în care în anul 2016 avea un salariu net de 5000 de lei. În cadrul salariului de 23.400 de lei se află și un bonus de 25% pe care și l-a acordat Arsene pentru atragerea de fonduri europene, deși județul Neamț este unul dintre cele mai modeste în ceea ce privește acest capitol: 753 de milioane de lei în perioada 2014 -2020.

Concentrat pe acordarea de privilegii pentru propria persoană, cât și pentru apropiații din administrație, Arsene a uitat de multe alte chestiuni, printre care și starea deplorabilă în care se află Spitalul Județean Neamț. (citiți AICI despre modul în care a fost distrus Spitalul Județean Neamț de către baroniada PSD din județ, condusă de Ionel Arsene). 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.