Firea pune la cale un tun financiar de zile mari: 3,5 milioane de lei pentru o pagină web nefuncțională


Firea pune la cale un tun financiar de zile mari: 3,5 milioane de lei pentru o pagină web nefuncțională

Cătălin Deaconescu, consilier general PNL în cadrul PMB, semnalează că edilul PSD al Capitalei, Gabriela Firea, se pregătește să mai dea o gaură în bugetul Primăriei București. 

Concret, liberalul atrage atenția că Firea vrea să acorde o sumă imensă, 3,5 milioane de lei, către un ONG, sub pretextul accesului elevilor la o bibliotecă virtuală, fiind de subliniat că respectiva organizație nici măcar nu are o pagină web funcțională pentru proiectul în cauză.

Deaconescu, pe Facebook: "Am primit convocarea dnei Firea la o ședință extraordinară pentru ziua de luni.

Și pentru că încă e stare de urgență, pe lângă subiectele care țin de sănătatea publică, dna Firea strecoară pe Ordinea de zi și un proiect prin care un ONG, Asociația Culturală Ludmila Vidrașcu, abonat la finanțări în zona PMB, primește 3,5 milioane lei pentru accesul elevilor la o bibliotecă virtuală.

Atât de virtuală este această bibliotecă că nu le funcționează nici platforma, așa că nu putem afla câte cărți sau ce fel de cărți sunt disponibile. Și nici măcar dacă toate sunt de la editura Litera (remarcați, vă rog, conflictul de interese!) sau dacă aceste titluri au fost recomandate de vreun specialist în educație ori sunt corelate cu programa școlară!

Cert este că dna Firea se grăbește să dea 25 de lei pe lună timp de 7 luni pentru 20 mii de conturi de cititori online unui ONG care nici măcar pagina web funcțională nu are!

Ca să nu mai vorbim că din 2018 la PMB este în vigoare un regulament pentru acordarea de finanțări către zona ONG, regulament care este total ingnorat în hotărârea propusă!

București, meriți mai mult!".

Foto cu măgăria pusă la cale de Gabriela Firea: (proiectul + site-ul nefuncțional):

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.