Veste bună pentru români: PSD-Ponta-ALDE, în perfuzii în urma unui sondaj. Se prefigurează o guvernare PNL-USR-PLUS-PMP după alegerile parlamentare


Veste bună pentru români: PSD-Ponta-ALDE, în perfuzii în urma unui sondaj. Se prefigurează o guvernare PNL-USR-PLUS-PMP după alegerile parlamentare

Un sondaj de opinie publicat de Biroul de Cercetări Sociale (BCS) zguduie din temelii gruparea infracțională PSD din Parlament. Datele sondajului arată că PNL, USR-PLUS și PMP ar obține împreună la alegerile parlamentare din 2020 un scor de 61,5%, ceea ce ar asigura o guvernare stabilă pentru România timp de 4 ani, în timp ce PSD ar primi 22,5% dintre voturile românilor, Ponta 5,1%, iar partidul lui Tăriceanu ar fi umilit cu un scor de doar 1,4%, nemaiintrând în Parlament.

Iată lista scorurilor care ar reprezenta finalul epocii PSD: 

1. PNL - 33%

2. PSD - 22,5%

3. USR-PLUS - 22% 

4. PMP - 6,5% 

5. UDMR - 5,3%

6. Pro România - 5,1%

7. ALDE - 1,4% 

8. Partidul Verde - 0,9%

9. Alt partid - 3,4%

În ceea ce privește încrederea în politicieni, președintele Klaus Iohannis are o cotă de 43%, fostul președinte Traian Băsescu – 29%, președintele PLUS, Dacian Cioloș - 27%, primarul Capitalei, Gabriela Firea – 26%, premierul Ludovic Orban – 24%, președintele Pro România, Victor Ponta – 23%, liderul ALDE, liderul USR, Dan Barna – 22%, Călin Popescu Tăriceanu - 17%, liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu – 16%, candidatul independent la Primăria Capitalei, Nicușor Dan – 16%.

Pentru realizarea barometrului ”Lumea şi valorile ei politice”, BCS a stabilit un eşantion de 1.545 de persoane, dintre care 10% sunt români din Diaspora. Interviurile au fost realizate telefonic (75%) și online (25%). Marja de eroare este +/-2,7%.

Sondajul a fost finanţat de Comitetul Naţional al Românilor-Americani Republicani din Statele Unite ale Americii. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.