Bătălia PSD cu "dictatura măștii", ironizată de un jurnalist: "Purtătorul de cuvânt al partidului care ne-a rupt oasele și ne-a gazat la 10 august 2018 mă apără acum de “abuzul“ obligativității de a purta mască"


Bătălia PSD cu "dictatura măștii", ironizată de un jurnalist: "Purtătorul de cuvânt al partidului care ne-a rupt oasele și ne-a gazat la 10 august 2018 mă apără acum de “abuzul“ obligativității de a purta mască"

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a declarat marți că obligativitatea portului de mască în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun, în contextul epidemiei COVID-19, reprezintă un abuz

Romașcanu: "Vrem să evităm abuzurile. Unul din ele este portul măștii. N-a fost obligatoriu în starea de urgență. Este obligatoriu în starea de alertă. Plecând de la necesitatea portului măștii, sperăm ca Guvernul să și asigure disponibilitatea acestora și gratuitatea lor pentru persoanele care sunt în situații financiare limită.

Măștile nu trebuie să fie totuși impuse elevilor, copiilor, pentru că tot aceleași studii spun că le fac mai mult rău, decât bine.

În măsura în care există informații din partea autorităților competente care să ne certifice că anumite categorii au nevoie de excepție, acestea vor fi exceptate. Amendamentele sunt în discuție în comisii".

Astfel, jurnalistul Mircea Marian (Newsweek) a ironizat grija subită a pesediștilor de a nu fi comise așa-zise abuzuri, precum portul obligatoriu al măștii, în condițiile în care PSD a tăcut mâlc în urma protestului Diasporei din data de 10 august 2018, neinvocând în contextul dat că a fost vorba despre un abuz, deși jandarmii au gazat și bătut protestatarii pașnici

Mircea Marian, pe Facebook: "Nu am cuvinte să vă spun ce fericit sunt când citesc că domnul Lucian Romașcanu, purtător de cuvânt al partidului care ne-a rupt oasele și ne-a gazat la 10 august 2018, mă apără acum de “abuzul“ obligativității de a purta mască.

Toată săptămâna 11-18 august 2018, când lumea își scotea din spital copiii gazați sau își pansa rănile, n-am auzit așa de des cuvântul “abuz“, la Antena 3 sau la PSD, ca acum.

Un bocanc în dinți de la jandarmii domnului Dragnea e sănătate curată, nu se compară cu dictatura măștii pe față".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.