Jocurile PSD-UDMR în favoarea baronilor locali, criticate dur de Ioana Constantin: "4 ani e prea puțin ca să nu mai fie toalete în curtea școlii? Nu cred!"


Jocurile PSD-UDMR în favoarea baronilor locali, criticate dur de Ioana Constantin: "4 ani e prea puțin ca să nu mai fie toalete în curtea școlii? Nu cred!"

UDMR, în parteneriat cu PSD, forțează o nouă lovitură de proporții în Parlament. Mandatele tuturor aleşilor locali ar putea fi prelungite de la patru la cinci ani, dacă Senatul va adopta o iniţiativă legislativă propusă de UDMR. Într-un prim pas, iniţiativa a fost adoptată, tacit, de Camera Deputaţilor, condusă președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Propunerea a fost votată luni în Comisia de Administraţie Publică de senatorii PSD, UDMR şi ALDE, în timp ce PNL s-a abţinut. Inițiativa urmează să fie dezbătută şi de Comisia Juridică din Senat, după care va fi supusă dezbaterii şi votului în plenul Senatului, care are rol de for decizional. 

CITIȚI ȘI: Planul diabolic al UDMR-PSD de a mai fura încă un an. Doi jurnaliști explică mizele inițiativei lui Hunor de la Senat care vine în sprijinul pesediștilor

Secretarul adjunct al PMP, Ioana Constantin, a criticat marți, 19 mai, inițiativa UDMR-PSD, atrăgând atenția că adevăratele reforme electorale sunt reprezentate de alegerile locale în două tururi de scrutin, aplicarea referendumului privitor la reducerea numărului de parlamentari la 300, dar și introducerea votului prin corespondență și electronic. Totodată, fostul secretar de stat în Ministerul Muncii a spus că mandatele de 4 ani ale aleșilor locali sunt suficiente pentru implementarea proiectelor. 

Ioana Constantin, la Realitatea PLUS: "Eu nu înțeleg această preocupare în plină pandemie. Acest proiect a fost depus în ianuarie. Asta este preocuparea Parlamentului României, să mărească mandatele aleșilor locali?! Știți cu ce seamănă, cu pensiile alea speciale pe care le-au votat pentru aleșii locali la 10 noaptea. Oamenii aceștia sunt rupți total de realitate! Noi vorbim acum de 1 milion de contracte de muncă suspendate, de tot felul de probleme care există în țară și la nivel de sănătate și la nivel economic, iar Parlamentul României mărește mandatele aleșilor locali. Dacă vrei o reformă electorală cu adevărat, atunci să fie două tururi de scrutin și 300 de parlamentari. De ce nu introducem votul prin corespondență pentru alegerile din țară dacă vrem reformă electorală? Dar eu înțeleg că vrem să ne asigurăm că stăm pe viață pe acele scaune de primari, de consilieri județeni cu pensii speciale. Nu înțeleg. Patru ani este prea puțin ca să nu mai ai toaletele în curtea școlii? Eu nu cred că e prea puțin".

Ioana Constantin, pe Facebook: "Preocupările PSD-UDMR & anexele în plină criză

PSD - UDMR - ALDE - PRO România sunt preocupate în plină criză să crească mandatele primarilor de la 4 la 5 ani. Dacă tot vreți să schimbați ceva, deschideți sertarele Parlamentului, puneți pe ordinea de zi și supuneți la vot proiecte de reformă electorală adevărată. Aveți proiectele PMP pentru revenirea la 2 tururi de scrutin, pentru introducerea votului prin corespondență și electronic și mai ales proiectul pentru reducerea numărului de parlamentari la 300, așa cum au decis românii în urmă cu 10 ani.

Să ne întoarcem la ce vor românii, nu la interese mărunte care nu vă părăsesc nici când avem peste 1 milion de contracte de muncă suspendate și încetate, când avem o criză sanitară unică în ultimii 100 de ani".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.