VIDEO Rareș Bogdan, exasperat de problemele din PNL: "Mai mult decât să fiu Gică Contra ce să fac? Să iau parul? Să tăiem odată pensiile speciale că îmi scoate lumea ochii! E atât de greu?"


VIDEO Rareș Bogdan, exasperat de problemele din PNL: "Mai mult decât să fiu Gică Contra ce să fac? Să iau parul? Să tăiem odată pensiile speciale că îmi scoate lumea ochii! E atât de greu?"

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a lansat o serie de acuzații grave duminică seara la adresa PNL, semnalând că există o continuă scurgere de informații din ședințele partidului către presă și, totodată, că electoratul îi sparge lui toate oalele în cap pentru orice greșeală făcută de actuala guvernare. 

Rareș Bogdan: Din păcate ședințele noastre sunt un fel de ședințe care se desfășoară în piața publică din păcate. Nu am să înțeleg niciodată de ce în ședințele de redacție de la Realitatea sau de la alte instituții media la care am lucrat niciodată nu ieșeau în spațiul public discuțiile, iar la PNL discuțiile în care se hotărăște soarta unei țări uneori ies instant în presă. Eu am refuzat să mai vorbesc în aceste ședințe pentru că orice spun acolo iese în spațiul public distorsionat. Eu nu mai vorbesc în spațiu închis care este de fapt deschis. Ultima oară erau vreo 2-3 jurnaliști conectați, așa cu eu am renunțat, nu mai vorbesc în aceste ședințe deloc, dar vorbesc cu Ludovic Orban. Stau și ascult pentru că orice spun dă în afară și mai și denaturează ceea ce zic. 

Liberalul a răbufnit în cadrul unei emisiuni de la B1TV atunci când moderatorul i-a adus la cunoștință că economistul Bogdan Glăvan, pus de guvernul Orban la conducerea Fondului Român de Contragarantare, ar fi declarat că tot ceea ce îl interesează este să își ia salariul de 15 mii de lei pe lună, nu să își exercite atribuțiile funcției: "Eu am alergat și alerg pentru PNL împreună cu 240 de mii de membri nu ca domnul Glăvan sau alți maimuțoi să își ia Consiliile de Administrație sau să zică că a venit la guvernare să ia un salariu de 15 mii de lei".

Rareș Bogdan: După cum știți a apărut o informație în spațiul public în care un oficial din IMM Invest vorbea despre 12 dosare. 

Moderator: Pe acel oficial îl cheamă Cristian Păun și este tocmai consilierul domnului Orban. Dacă a zis o tâmpenie trebuia să plătească. 

Rareș Bogdan: El a greșit că a dat acea informație și din punctul meu de vedere trebuia sancționat. Nu știu de ce nu a fost sancționat. 

Moderator: Ai văzut și investigația lui Cătălin Tolontan din Libertatea despre alt profesor, Bogdan Glăvan, de la Fondul de Garantare, care a fost prins în înregistrare spunând că "Domne, pe mine nu mă interesează să trec la locul de muncă de la Fondul de Garantare, eu vreau să iau banii, 15 mii de lei pe lună". 

Rareș Bogdan: Vă doresc să nu fiți niciodată în situația mea pentru că eu trebuie să răspund pentru tot felul de imbecili care fac tot felul de cretinisme. Nu am alergat ca nebunul un an de zile în toată țara și am făcut campanie electorală și am dormit 4 ore pe noapte ca să îți dau ție un salariu de 15 mii de lei. Eu am alergat și alerg pentru PNL împreună cu 240 de mii de membri nu ca domnul Glăvan sau alți maimuțoi să își ia Consiliile de Administrație sau să zică că a venit la guvernare să ia un salariu de 15 mii de lei. Asta chiar mă scoate din sărite. Eu n-am pus niciun om în vreun Consiliu de Administrație, nu am niciun Consiliu de Administrație, nu mă interesează să numesc vreun om într-o asemenea instituție și nici să numesc oameni care să îmi declare public, dacă e așa, că au venit la guvernare ca să își ia un salariu de 15 mii de lei. Asta mi se pare aberant!  Sunt într-o situație în care îmi vine să ies public și să spun mai multe decât spun acum. Nu vrem să guvernăm România ca Glăvan să ia 15 mii de lei și 7 Consilii de Administrație.  

Mai mult, Rareș Bogdan s-a arătat exasperat de unele greșeli ale PNL, punând accentul pe faptul că românii îi cer tăierea pensiilor speciale, iar această măsură încă nu a fost luată. 

Rareș Bogdan: Primesc o serie de critici pe care le citesc: "nu mai primiți aldiști pentru că nu au ce să caute la voi, nu mai primiți pesediști pentru că sunt trădători, încercați să faceți promovări pe bază de competitivitate, de corectitudine și nu pe bază de carnet de partid sau pe bază de clientelă politică". Și mă doare sufletul pentru că eu nu am venit să promovez pe nimeni și îi rog: "faceți concursuri, promovați numai oameni de calitate, haideți să dovedim că suntem altceva și putem reforma România". Mai mult decât să fiu Gică Contra ce să fac? Să iau parul? Să mă duc la Glăvan să-l întreb "bă, ești bou"? Ce să fac cu ei? Să îi învăț să vorbească? Să îi învăț să respecte cetățeanul? Să tăiem odată pensiile speciale că îmi scoate lumea ochii! E atât de greu? 

Vedeți video de la 11:00 și 18:20: 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.