EXCLUSIV ONG-istul Gelu Duminică vânează un job bine plătit la Bruxelles și l-a rugat pe Niky Scorpion să-l recomande! Cu ce se ocupă Duminică când nu face delațiuni la CNCD


EXCLUSIV ONG-istul Gelu Duminică vânează un job bine plătit la Bruxelles și l-a rugat pe Niky Scorpion să-l recomande! Cu ce se ocupă Duminică când nu face delațiuni la CNCD

Directorul executiv al Agenției de Dezvoltare Comunitară Împreună – l-am numit pe Gelu Duminică – dă din coate zilele acestea pentru a obține un post călduț și bine plătit la Bruxelles.

Mai exact, potrivit surselor Podul.ro, Gelu Duminică a cerut scrisori de recomandare, în urmă cu două săptămâni, de la mai multe ONG-uri care se ocupă de problemele comunităților rome, printre care și Partida Romilor, controlată de controversatul Nicolae Păun (alias Niky Scorpion). Duminică are nevoie de aceste scrisori fiindcă a aplicat pentru o funcție consultativă în cadrul Comitetului Economic și Social European, un post sigur și foarte bine plătit dar care nu are legătură cu romii. Sursele noastre susțin că Partida Romilor a refuzat să-i ofere o scrisoare de recomandare.

Inevitabil, planul lui Gelu Duminică a stârnit oarece reacții în interiorul ONG-urilor care se ocupă de problemele comunităților rome, mai cu seamă că există numeroase voci ce-l acuză că nu a gestionat deloc inteligent și transparent fondurile destinate propriei etnii, deși a avut grijă să-și folosească statutul de șef ONG-ist pentru a-și asigura bunăstarea și pentru a căpăta notorietate. De reținut că Duminică și-a dorit să fie recomandat, cauționat și legitimat de Niky Scorpion, vechiul mușteriu al DNA din rațiuni ce țin de deturnarea banilor europeni destinați comunităților rome.

Dacă veți arunca un ochi sau doi pe site-ul organizației pe care o păstorește Gelu Duminică – detalii AICI – veți observa că nu există pic de transparență privind programele derulate cu bani europeni. Remarcăm câteva mini-știri despre niște proiecte și campanii minuscule, dar doar atât. Dacă veți încerca să dați click pe unele expuneri de programe, veți fi anunțați că paginile respective sunt indisponibile. De asemenea, site-ul nu spune nimic despre o mare parte dintre proiectele derulate.

Oare să fie de vină incendiul care a mistuit arhiva Agenției de Dezvoltare Comunitară Împreună, în urmă cu câțiva ani? Sursele Podul.ro susțin că arhiva ONG-ului condus de Gelu Duminică a ars în totalitate chiar cu două zile înaintea vizitei unui investitor important pentru Agenție, motiv pentru care acesta i-a și pus o poreclă lui Duminică, dar să nu intrăm în detalii.

Pe pagina Agenției de Dezvoltare Comunitară Împreună nu veți găsi nici proiectele în cadrul cărora Gelu Duminică îl plimba pe Marian  Mexicanul prin comunități ca să le cânte romilor săraci. Trebuie spus că de nenumărate ori Mexicanul cânta la pereți, la multe scaune goale, căci romii aveau și au nevoie de apă, gaze, lumină, nu de muzica lui Duminică și de CD-urile pe care a cheltuit sute de mii de euro.

Cam așa a înțeles Gelu Duminică incluziunea romilor – vom reveni asupra subiectului, întrucât am primit mai multe documente și informații pe adresa redacției –, iar acum își caută un loc călduț la Bruxelles, motiv pentru care i-a solicitat o recomandare lui Niky Scorpion.

Când nu trage sfori în vederea mutării sale cu job-ul, Gelu Duminică și unii dintre colaboratorii săi ONG-iști și-au dezvoltat apucătura de a face pârtie la inutilul și milițienescul Consiliu Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), unde Duminică este campion la depus delațiuni ”corecte politic” împotriva oricui i se năzare. Evident că îi e mult mai ușor să acuze oamenii de diverse ”isme”, deturnând astfel discuția, decât să explice modul deficitar în care a gestionat numeroasele fonduri europene și publice primite de-a lungul anilor.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.