Adevărata față a PSD: încă o categorie de pensii speciale, promovată de pesediști în Parlament


Adevărata față a PSD: încă o categorie de pensii speciale, promovată de pesediști în Parlament

Deputatul USR Claudiu Năsui a semnalat că PSD, în timp ce astăzi a blocat eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, vrea să implementeze încă o categorie de pensii speciale, denumită subtil în respectivul proiect de lege drept „rentă viageră” pentru meșteșugarii tradiționali.

CONSULTAȚI ȘI: VIDEO. După teatrul ieftin jucat recent de Ciolacu, PSD a blocat azi, din nou, eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor

În acest context, Năsui a anunțat că a depus un amendament prin care a solicitat eliminarea privilegiului pe care PSD dorește să-l acorde, iar în mod neașteptat Comisia de Finanțe a Camerei Deputaților a dat curs cerinței useristului. Cu toate acestea, deputatul a precizat că bătălia cu inițiativa PSD nu s-a încheiat întrucât proiectul de lege merge în continuare la Comisia de Cultură în vederea unui aviz. Renta viageră, în cazul unui succes al proiectului, ar urma să fie stabilită de consiliile locale și ar putea varia între salariul minim net pe economie și salariul mediu brut.

Năsui, pe Facebook: "Prioritatea parlamentului pe timpul pandemiei: noi pensii speciale

Așa cum se întâmplă de obicei, aceste pensii speciale sunt strecurate în lege, sperând să nu fie observate.

Iată ce încearcă să facă un nou proiect. De data asta pensiile speciale sunt numite „rentă viageră”.

Noroc că proiectul a trecut pentru aviz și la comisia pentru buget finanțe, iar eu am prostul obicei de a citi proiecte înainte să le votez.

Am semnalat comisiei că tocmai suntem pe cale să mai instituim pensii speciale pentru o nouă categorie și am propus un amendament de eliminare a lor.

Surpriza mare este că amendamentul a și trecut. 16 voturi pentru, 10 contra și o abținere.

Presiunea pe care am făcut-o până acum împotriva pensiilor speciale începe să dea roade. Chiar și doi PSD-iști au votat contra acestor noi pensii speciale, restul de 10 PSD-iști au votat pentru menținerea pensiilor speciale. ALDE s-a abținut. Restul grupurilor au votat pentru amendamentul meu.

Acum proiectul merge la comisia de cultură. Sper să fie menținut și acolo. Vă voi ține la curent".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.