VIDEO Florin "Ciordache", umilit de Birchall: "Tocmai astăzi ședința e condusă de cine e condusă!" Zi rarisimă în Parlament: tentativa sinistrului pesedist de masacrare a justiției a fost anihilată


VIDEO Florin "Ciordache", umilit de Birchall: "Tocmai astăzi ședința e condusă de cine e condusă!" Zi rarisimă în Parlament: tentativa sinistrului pesedist de masacrare a justiției a fost anihilată

Ziua de astăzi a fost una diferită pentru Parlamentul României. Dacă ani de zile opinia publică a fost obișnuită cu masacrarea justiției de către Parlamentul toxic controlat de PSD, astăzi au fost dezgropate mai multe inițiative legislative inițiate de senatorul PSD Șerban Nicolae și deputatul PSD Florin Iordache pentru a fi respinse. Proiectele, 7 la număr, priveau graţierea unor fapte penale şi posibilitatea executării pedepselor la domiciliu.

Fosta ministră a Justiției, deputata Ana Birchall, a anunțat că proiectele de lege au fost respinse, iar în acest sens a precizat că și-ar dori să vadă mai multe zile precum cea de astăzi în Parlamentul României. 

Birchall, pe Facebook: "Cum o fi oare să te cheme Florin Iordache, să fi moșit cu greu ( direct sau indirect) o sumă de proiecte toxice de lege care ar fi "umplut de sânge" legislația penală din România și să fii pus, tocmai tu, să prezidezi ședința în care se discută aceste proiecte?! Iar dacă apoi ai "șansa" nesperată să urmărești cum îți sunt respinse unul după altul, fără drept de apel, toate aceste proiecte - asta chiar înseamnă să fii mafiot. Dar mafiot prins... cu rața-n gură. Da, există un Dumnezeu pentru toți și pentru toate! Sunt convinsă că și acum se întreabă ce a făcut ca să merite una ca asta. Dar răspunsul nu poate fi decât unul singur: "Altă întrebare!" 🙂 Totuși, pe cât de fatidică a fost pentru Iordache și inițiatorii acelor proiecte, pe atât de bună a fost ziua de azi pentru actul de justiție și pentru redobândirea încrederii românilor în domnia legii. Mi-aș dori să văd mai multe astfel de zile în Parlamentul României! 👍".

De altfel, Ana Birchall a subliniat, printr-o intervenție telefonică în cadrul ședinței, ironia sorții ca deputatul Florin Iordache, un aprig luptător contra statului de drept, să prezideze ședința de plen în care îi sunt respinse proiectele menite să masacreze actul de justiție. Mai mult, Birchall i-a cerut lui Iordache să își ceară scuze pentru tot răul pe care l-a făcut justiției "prin tot felul de inițiative pe care le-ați înfiat, le-ați moșit sau le-ați susținut pe față sau prin alte metode mai puțin vizibile".

Intervenția Anei Birchall în plen: "Trebuie să recunosc și să salut ironia sorții că tocmai astăzi când discutăm aceste proiecte scoase din diverse sertare tocmai pentru a asana justiția și a reda încrederea oamenilor în actul de justiție ședința este condusă de cine este condusă. Deci trebuie să remarc că există un Dumnezeu și dvs. domnule președinte de ședință ar trebui să vă cereți scuze măcar astăzi pentru tot răul pe care l-ați făcut justiției prin tot felul de inițiative pe care le-ați înfiat, le-ați moșit sau le-ați susținut pe față sau prin alte metode mai puțin vizibile. Salut decizia de astăzi de a scoate din diverse sertare aceste inițiative toxice care nu ar fi făcut cu siguranță niciun bine actului de justiție ci, din contră, ar fi slăbit și mai mult instituțiile statului român și încrederea oamenilor în justiție. Haideți să facem curățenie completă în Parlamentul României și dacă mai sunt rămase astfel de inițiative legislative să fie scoase în maxim 2 săptămâni de zile".

Vedeți video de la 2:58:50: 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.