Probe VIDEO: Trădătorul de Dodon. Note informative pentru Putin și serviciile secrete ale Moscovei


Probe VIDEO: Trădătorul de Dodon. Note informative pentru Putin și serviciile secrete ale Moscovei

Chiar de la bun început doresc să deceptionez toate bocitoarele de serviciu din holdingul mediatic al lui Dodon și zecile de sute de trolli plătiți din greu de PSRM ca să mă compromită cu trucuri ieftine sau prin declarații aberante care-i lasă indiferenți chiar și pe curcanii aruncați peste gardul președinției lui Dodon de către prietenii acestuia la cataramă, adică de catre Vladimir Plahotniuc, Pavel Filip și Ion Chicu.

Deopotrivă, îi voi dezamăgi și pe numeroșii reprezentanți ai unor ONG-uri cu veleități de mari experți în toate domeniile, cu apucături de academicieni, cu sau fără barbă, de dimensiuni mici, foarte scunde sau impresionante. Nu aș putea să-i trec cu vederea nici pe reprezentanții „națiunii civice moldovenești”, care sunt finanțați generos de unele fundații cu nume răsunătoare de aici de la Chișinău sau din străinătate, doar ca să le facă jocul politic al acestora.

Sunt sigur că se vor supăra rău de tot dacă nu-i voi menționa și pe cei cu cele mai bulbucate declarații săptămânale, școliți pe la președinția lui Voronin și lansați în politica de la gura cortului de către Mark Evghenievici Tkaciuk și de dughiniștii locali. Cred că nu aș proceda de o manieră corectă dacă-i trec cu vederea și pe unii șefi de partide încă nematurizati, chiar și la o vârstă foarte apropiată de cea a lui Igor Nikalaici Dodon. Dacă, cumva, i-am trecut cu vederea pe unii care joacă în hora dezinformării și a declarațiilor de 2 bani, numai buni pentru întreținerea curcanilor de la președinție, îmi cer iertare și-i asigur că nu-i voi ignora cu o proximă ocazie.

Dacă cei evocați mai sus au, cumva, amețeli de cap sau simptome de altă natură, le-aș sugera, cu tot respectul, să se adreseze preoților turmentați din beciul de la Condrita de pe la guleaiurile interminabile ale lui Igor Dodon ca să le dea câte „olecuțâcâ” de agheasmă pentru deochi, iar pentru cei care au amărăciune în gură, le recomand să încerce miez alb de nucă de calitate superioară din cota monopolizată pentru export.

Am spus-o foarte clar și răspicat chiar cu mult înainte de a deveni deputat pe o circumscripție uninominală din Chișinău: atât Igor Dodon cât și Vlad Plahotniuc fac parte din același clan criminal și corupt care a ținut în frică și întuneric Republica Moldova. Nu există absolut nicio diferență dintre Igor Dodon și Vlad Plahotniuc, de aceea pe ambii îi așteaptă o perspectiva foarte luminoasă – penitenciarul nr. 13 din Chișinău.

S-a ajuns până la aberații incredibile ca să fiu acuzat de colaborare cu Plahotniuc de către un fost șef de guvern, actualmente președinte de partid, de parcă eu duceam întregul guvern la închinăciune repulsivă până la pământ la sediul PDM-lui de pe strada Armenească și aștepta, în cea mai umilă condiție posibilă, indicațiile prețioase ale lui Plahotniuc. Anume el, Pavel Filip, și mulți din gașca lui l-au făcut pe Plahotniuc erou național, iar astăzi se erijează în postura de martiri și jerfe ale regimului odios al lui Plahotniuc. Nici chiar faimosul vultur de Băscălia, ex-premierul Vasile Tarlev, nu a coborât atât de jos în umilința lui față de Voronin, precum a făcut-o Filip, care m-a acuzat că aș fi exponentul clanului oligarhic al lui Plahotniuc. Până mai ieri a fost cea mai docilă sculă a lui Plahotniuc, iar astăzi și-a găsit un nou stăpân – pe Dodon. Rămâne pe conștiința lui acesta declarație lașă și jalnică, evident dacă mai are vreun fel de conștiință.

Aș mai avea un mesaj separat pentru deputații corupți de la PSRM, dar și către alții care și-au făcut un titlu de glorie din calitatea de turnători pe la curtea lui Dodon. Dacă primii o fac dintr-o mare disperare că vor trebui să răspundă în fata legii și a alegătorilor pentru operațiunea Bahamas și pentru ”iar îmblati cu kulioașili?”, atunci celorlalți turnători de profesie, cu veleități pro-europene, le-aș sugera să se maturizeze atât fizic cât și politic.

Acum să revenim la motivul prezenței noastre la această conferință de presă. Urmare adresării mele publice anterioare către toți cei care dețin secvențe video cu acte de corupție cu implicarea înalților demnitari de stat, zilele trecute am primit câteva secvențe, o parte din care le facem publice ca cetățenii noștri să-și cunoască cine-i minte și cine-i fură, indiferent că-i vorba de acte de corupție sau de trădare de patrie. Din păcate, în ceea ce urmează le avem de ambele. Este un act incontestabil de trădare de patrie când public recunoști că ai implicat serviciile secrete rusești cu, chipurile, nobila misiune de a-l înlătura pe odiosul de Plahotniuc sau îi scrii Note Informative, un fel de Dokladnaia, direct lui Vladimir Vladimirovici Putin. De parcă Republica Moldova n-are servicii speciale, n-are SIS, la care Dodon era obligat prin lege să apeleze în asemenea cazuri. Niciun act care implică apelarea la serviciile secrete rusești nu justifică acțiuni de acest gen.

Trădători de patrie sunt în egală măsură atât Dodon cât și Plahotniuc care tranzacționau Republica Moldova ca la ruleta rusească, unul că să-și demonstreze condiția de vasal obedient al Kremlinului, altul ca să scape de dosarele de corupție din Federația Rusă. Vedem că între cei doi există o perfectă înțelegere și colaborare, care, nu exclud, că există și în prezent.

Vă propunem în continuare să vizionați 2 secvențe video (rog sa vedeți anexele). Nu vrem să le comentăm din punct de vedere juridic și nu vom substitui organele de investigații. Lucrul acesta urmează să-l facă Procuratura Generală. Noi ne facem datoria de deputați în fața alegătorilor care ne-au încredințat mandatele.

Totodată, vă informăm că împreună cu dl deputat Lilian Carp vom face o Adresă oficială pe numele procurorului general Alexandru Stoianoglo ca să verifice autenticitatea acestor înregistrări video și coroborarea lor cu celelalte secvențe video făcute public anerior, în care figurează în acte de corupție Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov.

De asemenea, îi vom solicita să verificate dacă în aceste înregistrări există sufiente probe legale pentru tragerea la răspundere penală pentru trădare de patrie a celor trei protagoniști, dar în primul rând a lui Igor Dodon în calitatea lui de președinte al Republicii Moldova.

Urmăriți cele două înregistrări video 1) cea în care Dodon primește o pungă plină cu bani de la Plahotniuc și 2) cea în care același rusofil Dodon îi mărturisește lui Plahotniuc că redactează în mod uzual note despre R. Moldova pe care i le trimite lui Putin.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.