VIDEO "Hoții strigă hoții!" PNL demontează acuzațiile lui Ciolacu privind jaful de la ANRP și cere procurorilor să se autosesizeze în legătură cu tunurile din epoca PSDragnea


VIDEO "Hoții strigă hoții!" PNL demontează acuzațiile lui Ciolacu privind jaful de la ANRP și cere procurorilor să se autosesizeze în legătură cu tunurile din epoca PSDragnea

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că Guvernul Orban a făcut plăţi în avans de peste 415 milioane de lei "pentru despăgubirea prietenilor de casă", acuzând că e vorba de un tun, în vreme ce "o ţară întreagă suferea în pandemie".

Ciolacu: "PNL REIA JAFUL PEDELIST DE LA ANRP! AICI sunt banii voștri, împrumutați de Cîțu, prin care v-au îndatorat pe trei generații! Așa fură PNL cu legea în mână.

Peste 415 milioane de lei!!! Plăți făcute în #AVANS de Guvernul PNL pentru despăgubirea prietenilor de casă!

În vreme ce o țară întreagă suferea în pandemie - închisă în casă, în vreme ce medicii luptau cu virusul fără echipamente de protecție și medicamente, în vreme ce bolnavii cronici sunt lăsați să moară la ușa spitalelor, în vreme ce pentru copii și pensionari NU sunt bani, în vreme ce avem 1 milion de șomeri, în vreme ce firmele românești se închid pe capete...IATĂ ce face Guvernul PNL!

ÎMPRUMUTĂ SUTE DE MILIOANE DE LEI CA SĂ DEA PE DESPĂGUBIRI PLĂTITE DE AVANS!

-23.031.701, 86 lei plătiți pe 24 martie deși avea termen de plată 3 august

-14.890.367, 71 lei plătiți pe 24 martie deși avea termen de plată 17 august

-124.209.785, 38 lei plătiți pe 14 aprilie deși avea termen de plată 2 septembrie

-89.800.900, 50 lei plătiți pe 14 aprilie deși avea termen de plată 9 septembrie

-96.566.857, 64 lei plătiți pe 14 MAI deși avea termen de plată 23 septembrie

-67.225.685, 03 lei plătiți pe 14 MAI deși avea termen de plată 30 septembrie

Și mai revoltător, fix pe 14 mai când au dat peste 150 de milioane și și-au îndestulat ultimii clienți, guvernul PNL a dat Ordonanță prin care amână până anul viitor noul mod de calcul al despăgubirilor.

De ce au făcut PLĂȚI ÎN AVANS, #prejudiciind cu bună știință statul român; în condițiile în care - în aceeași zi! - au dat OUG prin care statul ar fi fost net avantajat?!!

CINE sunt cei care au beneficiat de plăți în avans?!!

PNL trebuie să iasă public și să explice de ce au făcut plățile în avans în plină pandemie și cine sunt fericiții beneficiari! Până când vor face acest lucru, astăzi, în plen, am retrimis la comisie ordonanța Guvernului. Nu îi vom lăsa pe acești netrebnici să fure cu legea în mână! Ajunge! Ați furat suficient".

Răspunsul PNL a venit câteva ore mai târziu. Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a declarat că "hoții strigă hoții", prezentând un document care relevă că acuzațiile lansate astăzi de Ciolacu vizează fapte similare ce au avut loc și în cazul guvernărilor PSD în 2018 și 2019 privind plățile în avans către ANRP: "Dacă a fost tun ceea ce s-a întâmplat acum, înseamnă că și dânșii au dat tunuri în fiecare an în perioada în care au fost la guvernare pentru că au făcut același gen de plăți la date similare". Mai mult, pentru a fi clarificată situația, Florin Roman a precizat că PNL Solicită "Parchetului General și DNA să se autosesizeze în urma gravelor acuzații aduse de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, referitoare la efectuarea unor plăți în avans la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților, ceea ce Ciolacu a numit un tun dat de liberali".

Florin Roman: "PNL solicită Parchetului General și DNA să se autosesizeze în urma gravelor acuzații aduse de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, referitoare la efectuarea unor plăți în avans la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților, ceea ce Ciolacu a numit un tun dat de liberali. Afirmația domnului Ciolacu nu este doar foarte gravă, ci și o mare minciună, întrucât potrivit Legii 165/2013, Art.31, ANRP emite titluri de plată în general în 5 tranșe anuale, iar Ministerul Finanțelor Publice are obligația de a achita sumele în termen de 6 luni. Exact cum s-a procedat în perioada invocată de Ciolacu s-au achitat acele tranșe și în 2018 și în 2019, când România era condusă de Guvernul PSD al Vioricăi Dăncilă și al lui Liviu Dragnea. Vreau să vă spun că în ianuarie și februarie MFP plătește tranșele pentru titlurile de plată emise în antul interior, iar în aprilie se plătește tranșa pentru titlurile emise la începutul anului respectiv. Vreau să vă prezint un document public de pe site-ul MFP și o să vă citesc câteva plăți făcute în 2018 și în 2019, în aceeași perioadă, iar dacă pentru domnul Ciolacu aceste plăți reprezintă un tun, înseamnă că și ceea ce au făcut ei în 2019 și 2018 este un tun. Vă rog să fiți atenți la câteva date. În data de 14 aprilie 2020, perioada invocată de Ciolacu, sunt 2 plăți, 181.995.192 de lei și 31.727.336 de lei, iar în 10.04.2019, adică în timpul guvernării PSD, pentru aceeași perioadă, avem o plată de 233.436.619 lei și o plată de 67.429 de lei. Mergem cu un an înapoi, în 2018, tot guvern PSD, plata în data de 11.01.2018 de 219.045.813 lei, 101.418.834 lei, iar documentul este public, vi-l pun la dispoziție, e pe MFP. Deci domnul Ciolacu când face astfel de acuzații trebuie să le clarifice. Dacă a fost tun ceea ce s-a întâmplat acum, înseamnă că și dânșii au dat tunuri în fiecare an în perioada în care au fost la guvernare pentru că au făcut același gen de plăți la date similare".

Totodată, PNL a cerut ca procurorii anticorupție să își facă datoria în cazul tunurilor date de PSD. În acest sens, Florin Roman a anunțat că li s-a cerut miniștrilor liberali să prezinte și să trimită Parchetului toate documentele ce implică tunurile date de pesediști în perioada guvernării lor, cazuri de corupție ce implică nume grele precum Bunea Stancu, Niculae Bădălău, Liviu Dragnea, Rovana Plumb și chiar Streinu Cercel.

Florin Roman: "În altă ordine de idei, văd că celor de la PSD le place să vorbească foarte mult de tunuri. PNL își dorește ca procurorii anticorupție să își facă datoria. Dacă tot vorbim de tunuri cu siguranță le-am cerut colegilor noștri să prezinte și să trimită Parchetului toate tunurile date de acești pesediști în perioada guvernării lor începând de la ANIF, unde au cheltuit 500 de milioane de lei și nu curge un metru liniar de irigație în zona de sud a țării și unde lucrează doar firme apropiate de baronii PSD, care duc la Bunea Stancu, la Bădălău, la Dragnea ș.a.m.d. Să studieze procurorii acele dosare transmise de către Ministrul Transporturilor pe zona CFR cu tunurile pe care le-au dat predecesorii săi la acest minister. Să vedem că cel mai mare scandal în sănătate duce la o firmă în care salariat într-o funcție de conducere este fiica protejatului PSD, Streinu Cercel.  Să vedem de ce la Ministerul Fondurilor Europene, Rovana Plumb a încheiat un contract de chirie în valoare de 900 de mii de lei ș.a.m.d. În acest caz hoții strigă hoții. Noi sperăm ca Parchetul să se autosesizeze, sunt lucruri foarte grave. Opinia publică are dreptul să știe cum se cheltuie fiecare ban public în România".

Urmăriți video: 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.