Viorica Dăncilă a jurat credință PSD, cu mâna pe Biblie


Viorica Dăncilă a jurat credință PSD, cu mâna pe Biblie

Ascensiunea fulminantă a Vioricăi Dăncilă a fost o surpriză inclusiv pentru ea. Însă felul în care a devenit premier al României iese acum la iveală, grație deputatului Ana Birchall, care și-a amintit că, înainte de a fi fost numită premier de Liviu Dragnea, aceasta ar fi jurat pe Biblie. Scena s-ar fi petrecut la Scroviștea și i-a fost povestită Anei Birchall chiar de către fostul premier.

Se pare că jurământul pe Biblie era o practică destul de comună în PSD pe vremea lui Dragnea și că Liviu Dragnea folosea acest simbol al creștinătății ca pe o garanție a loialității membrilor de partid față de el.

Mai mult, Ana Birchall a declarat că jurământul pe Biblie luase cumva locul jurământului pe Constituție și astfel, Dragnea se asigura că oamenii lui nu-l vor trăda.

“De Viorica Dăncilă știu că a jurat pe Biblie, înainte să fie numită premier. Știți ce jurământ e important? Atunci când ești investit într-o funcție și juri pe Constituție, pentru că acela e un jurământ față de cetățeanul român. Dar , din nou, doamna Dăncilă poate confirma, că tot i-a revenit memoria. Sper să nu aibă memoria selectivă totuși. Eu știu că la Scroviștea a fost acest episod.”, a specificat Ana Birchall într-o emisiune difuzată la Realitatea TV.

Astfel ies la suprafață practici stranii, cu aspecte de cult, la PSD și se explică într-o oarecare măsură de ce o parte a oamenilor lui Dragnea și-au asumat să-l acopere până la capăt, indiferent de consecințe. Mai mult, potrivit surselor noastre, Viorica Dăncilă ar fi avut chiar inițiativa în acest sens și ea însăși povestește oamenilor despre momentul în care a jurat credință partidului…cu mâna pe Biblie.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.