Deputat PNL: "Cum este posibil ca sănătatea lumii să fie lăsată pe mâna unor asemenea escroci? E nevoie de un audit serios nu doar la fantomatica Surgisphere, ci și la OMS!"


Deputat PNL: "Cum este posibil ca sănătatea lumii să fie lăsată pe mâna unor asemenea escroci? E nevoie de un audit serios nu doar la fantomatica Surgisphere, ci și la OMS!"

Deputatul PNL Matei Dobrovie i-a solicitat din nou demisia șefului OMS, Tedros Adhanom, pentru modul dezastruos în care a fost gestionată pandemia COVID-19. 

Dobrovie a atras atenția că Organizația Mondială a Sănătății și-a bazat politicile de gestionare a pandemiei COVID-19 "pe niște studii care aveau la bază date false furnizate de o firmă obscură de analiză a datelor medicale". 

"Este nevoie de un audit serios nu doar la fantomatica Surgisphere, ci și la Organizația Mondială a Sănătății, care s-a îndepărtat foarte mult de la misiunea ei", a mai subliniat Dobrovie. 

Dobrovie, pe Facebook: "OMS trebuie reformată din temelii! Cum este posibil ca Organizația Mondială a Sănătății să-și bazeze politicile de gestionare a pandemiei de Covid-19 pe niște studii care aveau la bază date false furnizate de o firmă obscură de analiză a datelor medicale, care nu avea nicio expertiză în domeniu?

De curând revista medicală Lancet a retras studiul care concluziona că hidroxiclorochina nu face bine bolnavilor de Covid-19 spitalizaţi, ba chiar poate avea efecte negative asupra acestora. Iar OMS a revenit asupra deciziei de a suspenda testele clinice cu privire la hidroxiclorochină împotriva Covid-19, dar răul este deja făcut iar multe întrebări importante rămân fără răspuns.

Cum s-a putut baza OMS pe datele culese de o companie fantomă, care pretinde că le-a obținut de la peste o mie de spitale din întreaga lume, dar care potrivit Guardian nu au fost nici contactate? Această firmă fake susținea că are cea mai mare bază de date despre spitale din lume, dar nu are nici măcar un website funcțional.

Cum este posibil ca sănătatea lumii să fie lăsată pe mâna unor asemenea escroci? Cred că este nevoie de un audit serios nu doar la fantomatica Surgisphere, ci și la Organizația Mondială a Sănătății, care s-a îndepărtat foarte mult de la misiunea ei.

Cât despre tovarășul Tedros, cred că măcar acum în al 12-lea ceas ar trebui să facă un gest de onoare și să-și dea demisia, asumându-și răspunderea pentru modul dezastruos în care a gestionat pandemia".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.