Mizeria incomensurabilă a senatorului Bodog: pesedistul stă la hotel și se îndoapă cu mâncare pe banii românilor. Gaura bugetară de peste 50 de mii de lei creată de fostul ministru și colegii săi


Mizeria incomensurabilă a senatorului Bodog: pesedistul stă la hotel și se îndoapă cu mâncare pe banii românilor. Gaura bugetară de peste 50 de mii de lei creată de fostul ministru și colegii săi

Senatorul PSD Florian Bodog, medic specialist în chirurgie plastică la Spitalul Județean de Urgență Oradea, profită din data de 11 aprilie de o scăpare legislativă a Guvernului Orban și, deși nu se află în prima linie împotriva COVID-19, mănâncă și stă la hotel pe banii statului, conform ebihoreanul

Practic, angajaţii Spitalului Judeţean beneficiază de cazare şi masă gratuite printr-o "scăpare". "Hotărârea de Guvern 201 spune că pot beneficia de cazare şi masă cadrele medicale care interacţionează cu pacienţi şi nu precizează că pacienţi infectaţi cu COVID-19", explică managerul Spitalului Judeţean, Gheorghe Carp.

Astfel, Bodog s-a cazat împreună cu încă 10 colegi plasticieni la Hotelul Continental Oradea. Cei 11 plasticieni, care n-au nimic în comun cu lupta împotriva COVID-19, au acumulat 166 de zile de cazare şi o factură de aproape 50.000 lei numai pe luna aprilie.

"Cu venituri de circa 3.000 euro lunar de la Parlament, Universitate şi Spital, dar şi coproprietar, alături de soţie, peste un apartament în Oradea, o casă în Oşorhei şi o alta în Ungaria, nemaivorbind de locuinţa cumpărată în Bucureşti pentru fetele sale, mutate ca studente acolo, Bodog a preferat să stea la hotel, pe banii statului", au subliniat jurnaliștii de la ebihoreanul.

Mai mult, cu un tupeu incomensurabil, PSD-istul se dă victimă a administraţiei locale liberale. "Prima dată s-a decontat o anumită sumă (n.r. 70 lei pentru masă pe zi), apoi a venit o adresă care încerca să pună plata mesei în sarcina autorităţilor locale. Când a văzut asta, primarul Ilie Bolojan a trimis o adresă Spitalului Judeţean, anunţând că nu doreşte să plătească masa carantinaţilor", a zis Bodog.

Într-adevăr, îngrijorat de gaura care va fi dată bugetului de "oaspeţii" de la Continental, Bolojan i-a transmis în scris pe 28 mai a.c. managerului Spitalului Judeţean să aprobe cazări la hotel "strict pentru personalul care lucrează cu Covid-19".

Tot pe 28 mai, Primăria a anunţat conducerea hotelului că nu îşi asumă costurile cu masa cadrelor medicale. Municipalitatea a revenit asupra deciziei o zi mai târziu, când precizări aduse HG 201 au impus suma de 30 lei pentru două mese pe zi plătite personalului medical aflat în carantină. "Când au văzut atitudinea Primăriei, o parte din colegi au plecat. Eu şi acum locuiesc tot la hotel. Ce nu se va deconta, îmi plătesc", a mai precizat Florian Bodog.

Sursa foto: ebihoreanul

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.