Show bizar în PSD: Olguța o ”ajută” pe Firea să mai PIARDĂ niște voturi, amintindu-ne tuturor de pușcăriașul Dragnea. Concluziile lui Sebastian Lăzăroiu


Show bizar în PSD: Olguța o ”ajută” pe Firea să mai PIARDĂ niște voturi, amintindu-ne tuturor de pușcăriașul Dragnea. Concluziile lui Sebastian Lăzăroiu

Scriitorul, politologul și sociologul Sebastian Lăzăroiu explică, pe Facebook, de ce recentele intervenții ale Olguței Vasilescu, deși menite să justifice acțiunile birjărești ale primăriței Gabriela Firea (privind atacurile imundului Aurelian Bădulescu și ale edilului de la Sectorul 5, Daniel Florea, la adresa lui Nicușor Dan), nu fac altceva decât să o prăbușească pe consoarta lui Pandele din lac în puț.

Mai exact, amintind de modul în care USR bruia conferințele și discursurile parlamentare ale PSD, Olguța Vasilescu amintește tuturor de atacurile mizerabile la adresa statului de drept și de abuzurile săvârșite de Liviu Dragnea (în spatele căruia s-a aliniat întregul partid), actualmente pușcăriaș de drept comun cercetat și în Dosarul Teldrum. Și asta nu are cum să-i prindă bine electoral Gabrielei Firea, în nici un sistem de referință.

Vă prezentăm explicațiile lui Sebastian Lăzăroiu:

”Olguța încearcă s-o salveze pe Găbița, dar nici ea nu știe de la ce.

Amintindu-i lui Nicușor cum USR bruia conferințele de presă sau discursurile parlamentare ale oamenilor PSD pe vremea lui Dragnea, Olguța crede că oferă o justificare pentru acțiunile cu bădulești și camioane, orchestrate de Firea la manifestările publice ale contracandidatului ei.

Sociologic, cele două situații nu sunt deloc echivalente. Pe vremea când USR tulbura liniștea pesediștilor, ei nu făceau decât să îngâne furia publicului față de comportamentul autoritar și discreționar al PSD.

Ce face azi Firea (să zicem, în replică) nu cade pe niciun val de furie sau indignare publică, fiindcă placidul Nicușor n-ar putea ridica un asemenea val nici dacă s-ar autoproclama dictator într-o conferință de presă din Prelungirea Ghencea.

Dar ce face azi Firea atrage atenția asupra unui candidat redutabil, de vreme ce adversarii sunt nevoiți să pună în scenă spectacole de zgomote în jurul tonului blând și ezitant al fiorosului Nicușor.

Ce face Olguța e și mai rău. Ea tocmai ne amintește de ce USR făcea circ în Parlament pe vremea lui Dragnea. Da, ne amintește de Dragnea. Vadim era un comunicator mai abil”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.