Weber, pe făraș. Liderul deputaților PNL, Florin Roman: "Luni vom demara procedurile de revocare a avocatei pensiilor nesimțite!"


Weber, pe făraș. Liderul deputaților PNL, Florin Roman: "Luni vom demara procedurile de revocare a avocatei pensiilor nesimțite!"

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a anunțat că luni, 22 iunie, va fi demarată în Parlament procedura de revocare din funcție a Avocatei PSD, Renate Weber, întrucât a invoca neconstituționalitatea legii privind impozitarea pensiilor speciale pe motiv de discriminare "înseamnă cinism, în condițiile in care 5 milioane de romani primesc pensie după contribuție".

Florin Roman a amintit despre cuantumul pensiei speciale pe care o primește fostul procuror comunist Gheorghe Bălășoiu, care a ocupat și poziția de fost comandant al Penitenciarului Colibași: în jur de 75.000 de lei pe lună. 

Florin Roman, pe Facebook: "Luni vom demara procedurile de revocare din funcție a doamnei Renate Weber, care s-a transformat în apărătorul pensiilor nesimțite!

Avocatul Poporului și-a depășit atribuțiile constituționale inițiind un demers împotriva...poporului roman, care dorește tăierea pensiilor speciale și respectarea principiului contributivității.

A invoca neconstituționalitatea legii pe motiv de discriminare înseamnă cinism, în condițiile in care 5 milioane de romani primesc pensie după contribuție.

Renate Weber este apărătorul pensiilor speciale nesimtite, cum este cazul fostului comandant al penitenciarului Colibași, care încasează o pensie specială de 75.000 lei. Probabil omul mănâncă cu 10 guri...".

Amintim că premierul Ludovic Orban a declarat vineri că va solicita grupurilor parlamentare ale PNL să analizeze posibilitatea demiterii Avocatei grupului infracțional organizat PSD (așa-zisă a Poporului), Renate Weber, în contextul în care aceasta a atacat joi la CCR legea privind impozitarea pensiilor speciale. 

Ludovic Orban: "Avocatul Poporului nu mai este de mult Avocatul Poporului. Renate Weber s-a comportat ca avocatul celor care au încălcat legea în perioada epidemiei și au pus în pericol sănătatea prin nerespectarea regulilor. Renate Weber s-a arătat ca fiind prietenul PSD, Avocatul PSD și acum se arată a fi avocatul celor cu pensii speciale mari, cei cu pensii de peste 7 mii de lei. (...) Îmi pare rău că Avocatul Poporului se comportă în acest fel. Voi cere grupurilor parlamentare ale PNL să investigheze posibilitatea de a o demite pe Renate Weber, care nu se comportă ca Avocat al Poporului".

Sursa foto Weber: Epoch Times

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.