Se confirmă sabotarea inițiativei "Fără penali": lovitura pregătită de PSD. Cristina Prună se revoltă: "Greșesc dacă își imaginează că pot câștiga ceva bătându-și joc de 1 milion de români care au semnat pentru acest demers!"


Se confirmă sabotarea inițiativei "Fără penali": lovitura pregătită de PSD. Cristina Prună se revoltă: "Greșesc dacă își imaginează că pot câștiga ceva bătându-și joc de 1 milion de români care au semnat pentru acest demers!"

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a declarat, miercuri, la sediul partidului, că referendumul "Fără penali în funcții publice", prin care se propune modificarea Constituției, este programat pentru a avea loc pe 23 august.

Așa cum s-a mai semnalat în repetate rânduri, PSD încearcă să saboteze inițiativa "Fără penali", mizând pe faptul că în data de 23 august prezența la vot va fi una scăzută la referendum (sub 30%, ceea ce înseamnă că referendumul va fi invalidat), întrucât mulți dintre români vor fi plecați în concediu, iar alții vor evita spațiile aglomerate pentru a se proteja de COVID-19, aspecte semnalate și de deputata USR Cristina Prună. 

CITIȚI ȘI: Capcana întinsă de PSD, care vrea de fapt să saboteze inițiativa "Fără penali în funcții publice". Avertismentul unui jurist

Totodată, Cristina Prună a reliefat bătaia de joc a PSD de a alege 23 august ca dată de organizare a referendumului, în condițiile în care comuniștii sărbătoreau în respectiva zi Ziua Națională a României. 

Cristina Prună, pe Facebook: "Micimea PSD nu mă mai surprinde, dar continuă să mă deranjeze.

23 august este propusă de PSD ca dată pentru organizarea Referendumului constituțional de validare a inițiativei Fără Penali în Funcții Publice. Fosta zi națională a României din perioada regimului comunist este propusă, în batjocură, ca dată pentru primul demers real de curățare morală a PSD și a clasei politice care a condus destinele României în ultimii 30 de ani.

PSD sprijină, chipurile, inițiativa Fără Penali, grăbindu-se, dintr-o dată, să organizeze referendumul în toiul verii. Asta în condiții de înrăutățire a riscului pandemic și într-o zi întipărită în mentalul colectiv drept principala sărbătoare a regimului comunist. Simbolistica acestei date este prea bine cunoscută de reprezentanții PSD, partid care oricum se trage din fostul partid comunist. Dar vorba aceea, "ce se naște din pisică tot șoareci mănâncă".

Greșesc dacă își imaginează că pot câștiga ceva bătându-și joc de 1 milion de români care au semnat pentru acest demers, sau de milioanele de români cinstiți, care își doresc o altă clasă politică.

Oricum, pe mine și pe colegii mei nu vor face decât să ne motiveze și mai tare să arătăm că nu, nu suntem „toți la fel”. Vom lupta și mai activ pentru ca epoca lor să se încheie.

Am mai spus-o și în trecut. Referendumul Fără Penali trebuie să fie organizat pe 27 septembrie, odată cu alegerile locale". 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.