O altă manipulare: ”negaționiștii”. Teroarea mediatică și reflexele totalitare


O altă manipulare: ”negaționiștii”. Teroarea mediatică și reflexele totalitare

Eu n-am văzut sau auzit pe nimeni care să nege existența acestui virus care a făcut și încă mai face victime pe toată planeta. Și la noi. Chiar dacă sunt, procentul e minim. Nesemnificativ. Dar listele (da, da, s-au făcut liste, se vânează orice cârtire) cu ”negaționiștii” cuprind persoanele revoltate că de atâtea luni, sub alibiul COVID-ului, sănătatea publică este invocată ca argument pentru încălcarea drepturilor a milioane de români și paravan pentru afaceri, cel puțin dubioase.

A fost încălcat grav dreptul de a beneficia de asistență medicală prin interzicerea accesului în spitale a celor cu boli grave. Au murit oameni din cauza încălcării acestui drept. Adică au fost omorâți. Libertății de expresie i s-a răspuns cu ”vă aștept la spital”, sau ”meritați să vă îmbolnăviți”.

Am vorbit cu români care s-au întors din Germania și sunt pur și simplu uluiți de teroarea transmisă pe toate canalele în România. Acolo viața a decurs normal și pe timp de pandemie. Noi am reînviat vechile reflexe totalitare dinainte de 89. Și-am făcut din politicieni și polițiști medici.

De mai bine de două săptămâni, noaptea, când bulevardele și străzile sunt goale, trec una după alta, cu semnalele sonore la maximum, salvări după salvări, smurduri după smurduri. Probabil că tot Bucureștiul e transportat la terapie intensivă! Așa că, de unde atâția negaționiști?

Bine măcar că Președintele, Guvernul și Parlamentul au imunitate la COVID! Măcar cineva să mai trăiască în țara asta ca să se spele pe mâini!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.