80 de miliarde de euro de la UE. Rareș Bogdan, apel către PSD: "Să nu mai existe acest hâr-mâr permanent!". Avertismentul eurodeputatului pentru PNL


80 de miliarde de euro de la UE. Rareș Bogdan, apel către PSD: "Să nu mai existe acest hâr-mâr permanent!". Avertismentul eurodeputatului pentru PNL

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, la finalul reuniunii extraordinare a Consiliului European, că România va beneficia de aproape 80 de miliarde de euro pentru proiecte europene, indicând construcţia de spitale, şcoli, modernizarea marilor sisteme publice, precum şi reconstrucţia economică.

CONSULTAȚI ȘI: VIDEO. Acord istoric pentru relansarea Europei! România obține 80 de miliarde de euro. Iohannis dezvăluie cum va fi folosită impresionanta sumă!

În acest context, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a lansat un apel către PSD și celelalte partide afiliate pesediștilor să renunțe la "acest hâr-mâr permanent" și să aibă o reacție cinstită față de succesul președintelui Klaus Iohannis obținut la Bruxelles. Cu toate acestea, pesediștii au turat deja motoarele aparatului de propagandă, solicitând în mod eronat și populist ca banii de la UE să fie uzitați pentru mărirea alocațiilor și pensiilor și nu pentru investiții.

CITIȚI ȘI: Ciolacu, umilit de un jurnalist: "E totuși o limită, oricât de prost ai fi! Râd curcile să spui că UE ne plătește pensiile și alocațiile!"

Rareș Bogdan, pentru B1: "E unul dintre momentele în care-mi face mare plăcere să comentez pentru cetățenii României ce s-a întâmplat aici, la Bruxelles. A obținut mult mai mult decât se credea și cam tot ce se putea obține pentru România. Gândiți-vă că inițial, era o sumă de două ori și jumătate mai mică, iar faptul că a obținut 80 de miliarde e o victorie uriașă. Președintele a obținut pentru România o sumă fantastică.

Sigur că UE îți dă banii, dar nu-ți bagă în traistă, adică de aici, noi, trebuie să avem mintea la noi, trebuie să gândim cu toții pentru țara asta, adică să nu mai existe acest hâr-mâr permanent. Sper ca măcar de această dată partidele de opoziție să aibă o reacție cinstită asupra președintelui, pentru că nu știu dacă în 30 de ani, un președinte de stat putea să obțină mai mult pentru țara sa. Pe lângă această chestiune economică și a victoriei, rămâne o chestiune vitală: Europa are viitor!".

Totodată, Rareș Bogdan a lansat un avertimsent către colegii din PNL să nu își bată joc de șansa istorică pe care o are România cu ocazia alocării celor 80 de miliarde de euro de la UE.

Rareș Bogdan: "România e una dintre cele trei mari surprize în ceea ce privește alocarea banilor. Sper ca colegii mei să înțeleagă rolul istoric pe care-l au banii primiți și să nu-și bată nimeni joc. Este un avertisment făcut cu drag, făcut cu siguranța că vor face ceea ce trebuie. Nimeni nu are voie să-și bată joc de asta. Vă spun cu sinceritate că dacă nici această șansă nu o fructificăm, înseamnă că pur și simplu avem o problemă extrem de serioasă de a ne conduce destinul. Dacă nici de data asta nu înțelegem că au fost toate planetele aliniate și, pur și simplu, România are șansa de a se repoziționa, a-și readuce acasă Diaspora, înseamnă că pur și simplu suntem nevolnici".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.