Interviul lui Dragnea a trimis conducerea Penitenciarului Rahova în carantină


Interviul lui Dragnea a trimis conducerea Penitenciarului Rahova în carantină

Mai mulți oameni din conducerea Penitenciarului Rahova au intrat în carantină, după ce unul dintre membrii echipei de control trimisă pentru a verifica cum a dat Liviu Dragnea interviu a fost confirmat cu coronavirus. Informația a fost devoalată de postul de televiziune Antena 3 în cadrul emisiunii Esențial, care susține că peste 20 de angajați ai ANP, dar și conducerea Penitenciarului Rahova se află acum în carantină.

Totul s-a întâmplat după ce ministrul Justiției a dispus efectuarea unui control la Penitenciarul Rahova, ca urmare a interviului acordat de Liviu Dragnea postului de televiziune Realitatea Plus. Potrivit unor comunicate emise de ANP, Dragnea nu ar fi avut, de fapt, permisiunea de a vorbi public.

Mai mult, Administraţia Naţionale a Penitenciarelor susținea că a cerut de la Penitenciarul Rahova documentele în baza cărora a fost aprobată comunicarea online.

"În continuare, în contextul dezbaterilor publice care vizează modalitatea de acordare a unei comunicări online la nivelul unei unități penitenciare subordonate, Administrația Națională a Penitenciarelor a solicitat administrației locului de deținere documentarul în baza căruia a fost aprobată exercitarea dreptului. Demersul vizează verificarea aspectelor de legalitate, prin raportare la prevederile actelor normative care reglementează acordarea dreptului la comunicări online”, afirma ANP.

Controlul a avut loc în urmă cu două săptămâni, iar unul dintre angajații Administrației Naționale a Penitenciarelor care a participat la acest control a fost confirmat cu coronavirus la finalul săptămânii trecute.

Nu mai puțin de 25 de angajați ANP sunt acum în carantină și se pare că tot în carantină s-ar afla și conducerea penitenciarului. Niciunul nu are, însă, simptome, iar măsura e una preventivă, ca urmare a contactului cu angajatul ANP, confirmat cu noul virus.

Sursa: 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.