Nici o milă pentru hoții din vremea pandemiei: pedeapsă pe viață, fără liberare condiționată, și averea confiscată!


Nici o milă pentru hoții din vremea pandemiei: pedeapsă pe viață, fără liberare condiționată, și averea confiscată!

Desigur, nu eram atât naiv încât să cred că, dacă România este într-o situație disperată, marea corupție se va opri. S-a dovedit că nu numai că nu s-a oprit, ci, dimpotrivă, a crescut. Doar în cazul directorului Unifarm, acuzația DNA este că a cerut 760.000 de euro mită pentru achiziția a 250.000 combinezoane și trei milioane de măști chirurgicale. Mai rău, echipamentele erau “neconforme“. Gândiți-vă câți medici s-ar fi infectat și care ar fi fost consecințele: acum am fi numărat morții.

Când ai în față asemenea hoții cumplit de cinice, ale unui “funcționar public“, înțelegi de ce oamenii l-ar vrea pe Vlad Țepeș înapoi. În vremuri de război sau calamitate, acum 100 de ani, astfel de fapte se pedepseau în 24 de ore, iar sentința era una singură: cea capitală. Acum, hoți de teapa directorului Unifarm își angajează un avocat bun, adică unul care știe cum să tergiverseze procesul, și așteaptă prescrierea faptelor. A devenit un adevărat fenomen: profitând de haosul din legislație, generat de PSD și de oamenii lor din Curtea Constituțională, marii corupți reușesc să tragă de timp și așteaptă iertarea faptelor. Pedepsele pentru corupție au fost reduse de către parlamentarii PSD, iar pe cale de consecință prescrierea se produce în câțiva ani. Zilele trecute, presa a scris că și Dragnea ar putea scăpa astfel, în dosarul Belina.

La această sfidare, să adăugăm și faptul că ANAF este incapabil să recupereze banii furați, așa că marii hoți stau nițel la pușcărie și apoi se întorc liniștiți în vilele lor, construite din banii furați.

Eu spun că este prea mult. Personal, am mai scris asta, sunt în favoarea pedepsei capitale, care se aplică, aici, în Texas. Dar înțeleg că în România se aplică regulile blânde – blânde cu infractorii – ale Consiliului Europei și ale Uniunii Europene. Ce poate face guvernul PNL și sunt convins că populația va fi alături de orice Executiv care va lua o asemenea măsură? Prin ordonanță de urgență decide că:

- Faptele de corupție din perioada stării de urgență și de alertă se pedepsesc cu închisoarea pe viață, dacă prejudiciul a depășit un milion de euro și ar fi putut duce la pierderea de vieți omenești.

- Nu există termen de prescriere pentru faptele de corupție din perioada pandemiei. Să știe toți cei care au furat că nu scapă dacă tergiversează ancheta și procesele.

- Nu există posibilitatea de liberare condiționată pentru cei care au furat în perioada pandemiei, indiferent de sumă. Pedeapsa se execută integral.

- Statul trebuie să aibă posibilitatea să pună imediat sechestru pe averile suspecte, obținute din corupție, înainte de finalizarea procesului. Mai clar: dacă ești anchetat pentru corupție și există suspiciunea că ți-ai cumpărat vilă și mașini de lux din banii furați, statul preia aceste bunuri, pentru ca acuzatul să nu le poată înstrăina. Îi luăm imediat mașina, o ținem într-un garaj, îi punem lacăt pe vilă și, după proces, le vindem.

Nici o milă pentru acești indivizi, pentru că nici ei nu au avut milă pentru medicii și pacienții pe care i-au furat. Dacă nu-i băgăm în sperieți, dacă nu oferim câteva exemple dure, nu se vor opri nici o clipă!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.