Șantajul. Și reeducarea în funcție de oportunitățile politice ale momentului


Șantajul. Și reeducarea în funcție de oportunitățile politice ale momentului

Despre mine, pentru cei care încă nu mă cunosc, sau mă cunosc superficial.

1. Nu am susținut și nu voi susține niciodată stânga marxistă sau neomarxistă, progresistă. Nu cunosc ideologie mai distrugătoare. Așa că șantajul ”nu ești cu actualul guvern, ești cu PSD-ul și cu rușii”, nu ține.

2. Nu am manifestat niciodată obediență față de nici o putere, ceea ce, și după venirea Convenției Democrate (pentru care am tras din greu) mi-a adus, pe măsură ce refuzam propuneri de funcții, marginalizarea. Din 1996 până în 2019 nu am mai votat nici un președinte. Din păcate mi-am abandonat crezul în 2019. Nu se va mai repeta.

3. Nu am negat niciodată existența acestui virus care ne-a întors viețile pe dos. Citind însă opiniile unor eminențe medicale de pe tot globul, privind utilitatea și nocivitatea măștii, mi-am pus și eu întrebări. Asta nu m-a împiedicat să respect regulile și să port masca acolo unde se cere.

Faptul că am semnalat uneori derapaje de la acordarea asistenței medicale se datorează cunoașterii câtorva oameni care au părăsit această lume, nu din cauza COVID-ului, ci a interzicerii accesului în spitale celor cu boli cronice. Interdicție menționată în ordonanțele militare ale stării de urgență. Nu cred că Jurământul lui Hippocrate interzice ignorarea unor categorii de bolnavi. Și nici că-i îndeamnă pe medici (cum sunt unii pe aici, e drept câțiva, dar sunt!) să se exprime într-un limbaj agresiv, chiar indecent, în funcție de contextul politic în care s-au angajat!

De-a lungul bolii soțului meu am întâlnit medici excepționali, adevărate ființe de lumină cărora le voi mulțumi întreaga mea viață cu toată recunoștința! Îmi spunea domnul doctor Nicolae Constantinescu că într-o inscripție antică scrie: ”Doctorul vindecă și tratează cu bisturiul, cu alifia și cu bunătatea!” Dacă primele două instrumente au cunoscut o uluitoare evoluție, bunătatea ar trebui să fie aceeași, atunci și acum!

4. Nu vă mai obosiți să mă reeducați sau modelați în funcție de oportunitățile politice de moment. Singura mea luptă de 30 de ani este pentru schimbarea sistemului ilegal și ilegitim instaurat la 30 decembrie 1947. Pentru Monarhia Constituțională. E singurul meu crez! Ceea ce am reușit să realizez în cariera mea de jurnalist de televiziune (sunt unii care spun că am reușit ceva!) a fost pe dos față de agendele politice ale diferitelor Consilii ale TVR-ului! Am mers și am reușit să înaintez pe contrasens! Mă încuraja Regele Mihai: ”Ai să reușești pentru că adevărul e cu tine!”

Sunt un om liber și așa voi rămâne!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.