PSD blochează procesul de revocare a Renatei Weber. Roman: "Ați mai dus în derizoriu o problemă extrem de importantă, sănătatea românilor!"


PSD blochează procesul de revocare a Renatei Weber. Roman: "Ați mai dus în derizoriu o problemă extrem de importantă, sănătatea românilor!"

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a avut miercuri o intervenție în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului în care a punctat că PSD blochează solicitarea liberalilor de revocare a Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului.

În contextul în care astăzi se desfășoară o ședință de plen reunit, Florin Roman a reiterat solicitarea PNL de revocare a Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului: "Având în vedere că astăzi e un plen reunit care se întinde pe mai multe ore de dezbateri, am rugămintea către cei doi președinți ai Camerei și ai Senatului să solicite Comisiilor Juridice să se reunească și să ia în considerare această solicitare a noastră de revocare a Avocatului Poporului".

Principalul argument invocat de liberali pentru revocarea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului constă în numărul de persoane infectate cu noul coronavirus care au fost lăsate să umble liber pe străzi după ce aceasta a atacat la CCR măsurile Guvernului de combatere a epidemiei COVID-19, iar judecătorii Curții Constituționale au admis sesizarea: "Domnule președinte Ciolacu ș domnule președinte interimar Cazanciuc, vă adresez această solicitare și vă atrag atenția că în perioada în care doamna avocat al PSD, Renate Weber, și cu dvs. și cu prietenii de la CCR, cei care ați generat această axă a răului, peste 5 mii de persoane infectate au fost lăsate liber pe străzi, Guvernul nu a avut instrumentele necesare pentru a interveni".


Florin Roman: "În data de 22.06.2020 liderii de grup de la Camera Deputaților și Senat ai PNL, Daniel Fenechiu și subsemnatul, am depus cererea de revocare din funcția de Avocat al Poporului a doamnei Renate Weber, despre care noi spunem de mult că nu mai este Avocat al Poporului, ci este avocatul celor care au trimis-o acolo, adică PSD și ALDE. Am așteptat domnilor președinți să faceți ceea ce spune la regulament și să repartizați această solicitare către Comisiile Juridice Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului și, bineînțeles, nu ați făcut acest lucru. La ora actuală ni s-a răspuns că nici nu au primit și prin urmare nu au de unde să dea un raport pe această cerere de revocare. Având în vedere că astăzi e un plen reunit care se întinde pe mai multe ore de dezbateri, am rugămintea către cei doi președinți ai Camerei și ai Senatului să solicite Comisiilor Juridice să se reunească și să ia în considerare această solicitare a noastră de revocare a Avocatului Poporului.

Domnule președinte Ciolacu ș domnule președinte interimar Cazanciuc, vă adresez această solicitare și vă atrag atenția că în perioada în care doamna avocat al PSD, Renate Weber, și cu dvs. și cu prietenii de la CCR, cei care ați generat această axă a răului, peste 5 mii de persoane infectate au fost lăsate liber pe străzi, Guvernul nu a avut instrumentele necesare pentru a interveni. Ați mai dus în derizoriu o problemă extrem de importantă, sănătatea românilor. Arătați că vă pasă și faceți-vă datoria. Solicitați colegilor să se întrunească de urgență și să ia în dezbatere solicitarea PNL de revocare a Avocatului Poporului".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.