Sondaj: Firea, exterminată de Nicușor Dan, în pofida intrării lui Băsescu în cursa pentru Primăria Capitalei


Sondaj: Firea, exterminată de Nicușor Dan, în pofida intrării lui Băsescu în cursa pentru Primăria Capitalei

Candidatul PNL-USR-PLUS Nicuşor Dan ar câștiga detașat alegerile pentru Primăria Capitalei  cu un scor de 46,3%, față de candidatul PSD, actualul primar Gabriela Firea, care ar obține doar 38,9%, arată un sondaj realizat de INSCOP la comanda PNL, conform Adevărul.

Iată clasamentul:

1. Nicuşor Dan (susţinut de PNL şi de Alianţa 2020 USR-PLUS) 46,3%

2. Gabriela Firea (în scenariu susţinută de PSD şi ALDE) 38,9%

3. Traian Băsescu (susţinut de PMP) 8,4%

4. Victor Ponta (susţinut de Pro România) 6,0%

5. Ilan Laufer (susţinut de Platforma Social Liberală) 0,4% 

Într-un scenariu în care pentru poziţia de primar ar candida doar Nicuşor Dan şi Gabriela Firea, persoanele care l-ar fi votat pe Traian Băsescu se dispun astfel:  

  • 56,7% îl votează pe Nicuşor Dan 1,0% o votează pe Gabriela Firea
  • 40,2% sunt nehotărâţi
  • 2,1% n-ar veni la vot.  

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda PNL. Datele au fost culese în perioada 23 iulie – 8 august 2020. Metoda de cercetare: anchetă sociologică pe baza unui chestionar.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.