Întortocheatele căi ale mafiei. Ciolacu îl dă de gol pe Florea: falsificatorii de semnături fac parte din echipa primarului PSD


Întortocheatele căi ale mafiei. Ciolacu îl dă de gol pe Florea: falsificatorii de semnături fac parte din echipa primarului PSD

Primarul PSD al Sectorului 5, Daniel Florea, a declarat luni pentru Libertatea că filmul privind semnăturile falsificate în legătură cu candidatura sa reprezintă un fake.


Reporter: Domnule, primar, despre ce e vorba în film?

Florea: Am văzut și eu filmul, e o minciună. O să fac eu plângere penală împotriva celor care ticluiesc probe pentru a…

Reporter: Ce se întâmpla de fapt acolo? Ce să înțeleagă oamenii din acel film?

Florea: Acel filmuleț e un fals și vom depune plângere penală împotriva celor care l-au făcut și a celor care îl popularizează. Aceasta e singura mea reacție, o să aveți o reacție mult, mult mai amplă mâine, când termin și eu de făcut…

Reporter: Mai există niște informații, că folosiți aceste semnături mereu din 2016 încoace.

Florea: Lăsați-mă cu prostiile astea, deci nu, astea sunt tâmpenii. Ce aveam eu să vă spun, v-am spus. Mâine o să vă spun mai multe. Da?

De asemenea, și primarul Capitalei, Gabriela Firea, a acuzat o campanie murdară și fake news, în ceea ce privește filmulețul care a circulat luni pe rețelele de socializare, în cadrul căruia mai mulți angajați ai Primăriei Sector 5 par să falsifice semnături, inclusiv pentru candidatura ei la PMB.

"Sunt fake newsuri și manipulări. O campanie murdară care a început încă din ianuarie împotriva mea", a acuzat Firea, într-o declarație de presă unde a anunțat lista de consilieri cu care PSD vrea să obțină majoritatea la Consiliul General.

Cu toate aceste, președintele PSD Marcel Ciolacu l-a dat de gol pe Florea, în cadrul unei conferințe de presă, spunând că cei surprinși în respectiva filmare fac parte din echipa primarului Sectorului 5, motiv pentru care l-a rugat să-i dea afară. Mai mult, Ciolacu nu a acuzat că este vorba despre un fake news, așa cum au acuzat Firea și Florea, ci a arătat cu degetul către USR: "Îmi aduc aminte de falsuri în semnături la USR, când au depus anumite legi".

Ciolacu: "Am avut o discuție cu Florea. Nu dânsul a gestionat strângerea de semnături, este totuși primarul Sectorului 5, ci echipa dânsului și m-a asigurat că toți cei care au apărut în acel film nu mai fac parte din staff-ul domniei sale. Îmi aduc aminte de falsuri în semnături la USR, când au depus anumite legi. Cred că procuratura trebuie să își facă datoria".

Vedeți video de la 11:30:


Tototodată, potrivit surselor Libertatea, cei responsabili de falsificarea listelor sunt șeful AES, Mircea Serediuc, al cărui birou ar fi fost folosit în filmul cu camera ascunsă. Un alt responsabil de semnături ar fi Denisa Frunză, director Direcția de Resurse Umane. Numele celor doi apar și în filmarea postată pe internet. (mai multe detalii AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.