PNL se bucură că PSD a distrus statul de drept. Marele jaf din vremea pandemiei, fără teamă de lege sau DNA!


PNL se bucură că PSD a distrus statul de drept. Marele jaf din vremea pandemiei, fără teamă de lege sau DNA!

Primul pachet de fapte, despre protejarea PSD:

  • DNA nu a anunțat că ar avea în lucru nici un dosar major referitor la guvernarea Dragnea. Nici unul: pare că guvernele pesediste au fost foarte cinstite.
  • Legislația pesedistă care a distrus statul de drept este în vigoare. De luni întregi, magistrații îi cer domnului Predoiu să reglementeze problema interceptărilor obținute pe mandate de siguranță națională – interceptări cruciale în dosare de mare corupție – iar acesta nu face nimic.
  • După opt luni de guvernare PNL, corpul de control al premierului nu a descoperit nici o fraudă majoră din regimul PSD – găsiți toate datele pe site-ul acestei instituții.

Al doilea pachet de fapte, despre corupția noii guvernări:

  • Curtea de Conturi a descoperit nenumărate fraude majore la achizițiile din perioada pandemiei. De exemplu, s-au plătit 11 milioane de dolari pentru echipamente care n-au fost livrate niciodată, dar beneficiarul, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), subordonat dr. Raed Arafat, a închis contractul fără să încerce măcar să recupereze banii.
  • O parte din Ciuma Roșie își găsește salvare în PNL: la ora la care scriu, sunt circa 100 de primari PSD care au trecut la formațiunea domnului Orban. Ei fost cumpărați cu bani publici: s-au scos bani din fondul de rezervă și au fost dați acestor primari prin programele de dezvoltare locală. Acești bani ajung, de fapt, în buzunarele clienților primarilor...
  • PNL a înlocuit managerii de spitale puși de PSD cu clienții săi, liberali.
  • Presa tace. Guvernul a cumpărat-o cu 200 de milioane de lei.

Acestea sunt, deci, faptele. Cred că concluzia este evidentă: PNL a preluat vechile rețele și rețete pesediste de sifonare a banului public și le folosește. De aceea sunt tentat să cred zvonurile că șpaga pentru desemnarea unui candidat la șefia unui consiliu județean ajunge la 2-300.000 de euro, bani care apoi vor fi recuperați din vămuirea contractelor pe bani publici. Lui Orban și alor ai săi le convine că PSD a distrus mecanismele anticorupție. În plus, DNA-ul a fost emasculat: nu primește personalul necesar, nu are sediu adecvat, iar șeful instituției pare o mediocritate docilă. PNL nu face nici un efort să trimită la pușcărie pesediștii corupți fiindcă știe că, dacă se schimbă puterea, și liderii săi vor fi (aproape) la fel de vinovați.

Ca om de dreapta, îmi este clar că nu am ce aștepta de la acest Guvern: vrea un stat obez, pe care să-l poată stoarce de resurse. Nu vrea să privatizeze sistemul de sănătate fiindcă îi convine cel de stat, corupt, de unde vin sume uriașe de bani.

Ironic-amar, aproape că îți vine să-l plângi pe bietul domn Dragnea: a distrus statul de drept și legislația anti-corupție ca să scape el de pușcărie, nu i-a ieșit, iar cei care profită acum de “munca“ sa sunt niște ziși liberali, la fel de corupți și de stângiști ca pesediștii.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.