UPDATE Înfrângere pentru Florea în justiție. Pesedistul nu a reușit să-l scoată din cursa pentru funcția de primar al S5 pe candidatul susținut de PNL și USR-PLUS


UPDATE Înfrângere pentru Florea în justiție. Pesedistul nu a reușit să-l scoată din cursa pentru funcția de primar al S5 pe candidatul susținut de PNL și USR-PLUS

UPDATE

Primarul PSD al S5, Daniel Florea, nu a reușit să îl scoată din cursă pe Cristian Băcanu, liberalul susținut de PNL și USR-PLUS pentru funcția de primar al Sectorului 5, cele 4 contestații depuse de pesedist fiind respinse.

Băcanu, pe Facebook: "Toate cele 4 contestații depuse de Primarul Sector 5 contra candidaturii mele au fost respinse azi de Judecătorie. Domnule Primar, nu veți scăpa de ce vă este frică!

Respingerea contestațiilor de către instanța de judecată, de altfel previzibilă, demonstrează fără echivoc disperarea cu care cel mai ineficient primar din istoria Bucureștiului încearcă să-și apere poziția, într-un dispreț total pentru actul democratic al alegerilor electorale.

Acțiunile nedemocratice ale primarului PSD arată nu doar rea-voință sau necunoașterea legii, ci o mare teamă că odată cu pierderea primăriei este într-un pericol real să fie deferit justiției pentru toate ilegalitățile care vor fi descoperite după acest mandat dezastruos, în care a îngropat sectorul 5 în mizerie! Vă asigur, după 27 septembrie voi stopa hoția din primărie!".

ȘTIREA INIȚIALĂ

Candidatul PNL-USR-PLUS pentru Primăria Sectorului 5, Cristian Băcanu, a enumerat toate demersurile făcute de primarul PSD al S5, Daniel Florea, pentru a-i sabota candidatura. Concret, Florea a formulat patru contestații contra candidaturii liberalului Cristian Băcanu, ce urmează să se judece azi.

Mai mult decât atât, într-un mod totalmente nedemocratic, Daniel Florea a dat jos bannerele și panourile electorale amplasate de liberal.

Băcanu, pe Facebook: "Primarul Sectorului 5 face tot ce poate pentru ca eu să nu pot candida. De ce? Îi este frică de o competiție electorală onestă şi atunci aplică tacticile despotice marca PSD:

1. a formulat nu mai puțin de 4 contestații împotriva candidaturii mele. Contestațiile se judecă azi;

2. mi-a făcut plângere penală ca urmare a scandalului cu semnăturile falsificate la PSD sector 5 (pentru o aşa zisă inducere în eroare a organelor judiciare);

3. mi-a dat jos bannerele;

4. vrea să îmi dea jos panourile amplasate pe blocurile oamenilor, adică pe spațiul privat;

5. a plătit presa cu mulți bani publici.

De ce atâta frică? De unde atâta înverşunare? Frica este generată de faptul că am promis stoparea furturilor din banul public şi pentru că sunt cinstit. Le e frică de cinste!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.