Ciolacu, extrem de nervos pe noul liberal Breaz: "Îmi amintesc un episod în biroul lui Dragnea când se milogea"


Ciolacu, extrem de nervos pe noul liberal Breaz: "Îmi amintesc un episod în biroul lui Dragnea când se milogea"

Trei parlamentari au plecat azi de la PSD la PNL în pragul moțiunii de cenzură, printre care și senatorul Daniel Breaz, fost ministru al Culturii, care a avut o serie de critici dure la adresa formațiunii pesediste. PSD, în formula actuală, are "vocația de a ajunge un partid insignifiant pe scena politică, fiind lipsit de mentalitatea învingătorului și cu acute semne de victimizare", a scris Daniel Breaz pe Facebook. 

Breaz, pe Facebook: "Este atât de frumos să știi unde mergi, să îți cunoști direcția, spunea Samuel Beckett. Îi dau dreptate pentru că mai bine de două decenii am avut o direcție clară, sub umbrela unor principii și obiective cu care am rezonat. O cultură organizațională pe care o înțelegeam și la construcția căreia am pus umărul. PSD a fost un partid care avea întipărit în carta fundamentală a valorilor datoria de a servi interesul public. Iar această dimensiune, corelată cu dorința mea – acel “ce mă mână în luptă”, motivația personală – m-au determinat să fac pasul spre politică. Și am crezut că PSD nu va conteni să renunțe la apropierea de cetățean și la creionarea politicilor menite să aducă bunăstare în societate.

Prezentul mă contrazice într-un mod brutal și mi-a înfățișat un PSD slab, incoerent, fără strop de logică în decizii. Un leadership haotic și distanțat de reprezentarea intereselor cetățenilor și a celor care au crezut în acest partid. Nu se mai gândește pe termen mediu și lung, ci doar de azi pe mâine și într-o paradigmă a supraviețuirii personale. S-a renunțat la proiecte pentru folosul societății și s-au pus pe masă calcule ale puterii – un semn al disperării care au îndepărtat partidul de idealuri și obiective înalte.

Toate acestea m-au determinat să închei parcursul politic alături de partidul în care am crezut că pot aduce plus valoare în societate. Din păcate, PSD în formula actuală are vocația de a ajunge un partid insignifiant pe scena politică. Lipsit de mentalitatea învingătorului și cu acute semne de victimizare, cultura organizațională actuală a privat partidul de elementul esențial pentru o construcție sănătoasă: încrederea. Iar această realitate o vedem nu numai noi, cei care am crezut în PSD, ci și votanții noștri. Cum să mai aibă, la rândul lor, încredere în noi?

Nu mai pot să accept să fac parte dintr-un partid lipsit de identitate, fără principiile în care am crezut și distanțat, considerabil, de binele societății. Partidul are nevoie de un suflu nou, de direcție, de strategii coerente nu de stratageme gândite în afara forurilor statutare. Iar acestea nu vor prinde contur cu leadershipul actual.

Continui să cred că politica este în slujba cetățenilor, nu în cea a jocurilor de putere fără sens și cu un singur scop: cel personal".

În acest context, președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că știa de o săptămână despre cei 3 parlamentari PSD care au ales să plece la PNL. Mai mult, Ciolacu a avut o reacție dură la adresa lui Breaz, spunând că, în epoca PSDragnea, acesta se milogea de Liviu Dragnea să îl pună ministru al Educației sau al Culturii pentru a-și asigura încă un mandat de rector la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Ciolacu: "Știam de o săptămână. Foarte rușinoasă plecarea fiecăruia dintre ei, dar cea mai rușinoasă dintre toate mi s-a părut a domnului Breaz. Îmi amintesc un episod cu Breaz în biroul lui Dragnea când se milogea și îl ruga frumos să fie măcar o lună ministru al Educației sau al Culturii ca să poată să mai fie conform legii încă o dată rector".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.