CTP prevestește prăbușirea PSD după Congres: "Ciolacu face cam ce făcea Ceaușescu după ce a murit Dej! Operează pe hoitul politic al lui Dragnea! Ceaușescu a operat pe hoitul lui Dej!"


CTP prevestește prăbușirea PSD după Congres: "Ciolacu face cam ce făcea Ceaușescu după ce a murit Dej! Operează pe hoitul politic al lui Dragnea! Ceaușescu a operat pe hoitul lui Dej!"

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a precizat vineri la Digi24, înaintea Congresului PSD, că Marcel Ciolacu face "ce făcea Ceaușescu după ce a murit Dej": "Încerca să păstreze de la Dej bazele comunismului și stalinismului pe care trebuia să meargă și dând în același timp pe cârca lui Dej crimele groaznice care se petrecuseră sub regimul lui. (...) Asta face și domnul Ciolacu acum. Încearcă să opereze pe hoitul politic al lui Dragnea, încercând să păstreze ceva din atracțiozitatea retoricii de care vă vorbeam - „cocaina” lui Dragnea și în același timp să spună „Domne, noi ne-am schimbat la față, noi acum suntem europeni!”.".

Totodată, CTP a spus că PSD nu va câștiga niciun vot în plus după așa-zisa nouă eră în partid, ci dimpotrivă, va mai pierde dintre votanții de la europarlamentare și prezidențiale. În acest sens, Cristian Tudor Popescu a venit și cu o explicație pentru declinul aproape inevitabil al PSD, electoratul pesedist fiind obișnuit cu retorica antioccidentală.

"După ce l-ai obișnuit cu retorica aia, cu râgâielile alea post-ceaușiste, cu retorica antieuropeană, antioccidentală, neaoșistă, naționalist-xenofobă ani de zile, și ți-ai făcut un electorat în felul ăsta, acum încerci să joci rolul europeanului", a spus CTP.

CTP: "La partidul ăsta, de 70 de ani încoace situațiile se repetă. Pentru cine cunoaște istoria partidului comunist din România e aproape amuzant...

Știți ce face? Cam ce făcea Ceaușescu după ce a murit Dej. Încerca să păstreze de la Dej bazele comunismului și stalinismului pe care trebuia să meargă și dând în același timp pe cârca lui Dej crimele groaznice care se petrecuseră sub regimul lui. Adică operație cu laserul pe hoitul lui Dej.

Asta face și domnul Ciolacu acum. Încearcă să opereze pe hoitul politic al lui Dragnea, încercând să păstreze ceva din atracțiozitatea retoricii de care vă vorbeam - „cocaina” lui Dragnea și în același timp să spună „Domne, noi ne-am schimbat la față, noi acum suntem europeni!”.

Nu ține! N-o să câștige niciun vot, dimpotrivă, va mai pierde dintre votanții ăia pe care îi avea la europarlamentare, ăia pe care i-a avut la prezidențiale – 23, 24 la sută. El trebuie să-i conserve.

Cu tipul ăsta de discurs aburit... Că de aia e supărat și Sputnik-ul pe el! Îl face „muscă beată”, domne. „Păi, în loc să dea acum în America, în Uniunea Europeană cum trebuie, sănătos...”, o cotigește...".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.