Panaramă și bâlci la congresul roșu. PSD, la fel de obsedat de Stalin ca PCR! Ce osanale le-a ridicat Buzatu tătucilor Iliescu și Năstase. Urmașii comuniștilor


Panaramă și bâlci la congresul roșu. PSD, la fel de obsedat de Stalin ca PCR! Ce osanale le-a ridicat Buzatu tătucilor Iliescu și Năstase. Urmașii comuniștilor

Panaramă și bâlci pestriț la Congresul PSD, unde – luând în considerare discursurile, unul mai agramat și mai delirant ca celelalte –, social-democrații sunt încă obsedați de Ion Iliescu, Adrian Năstase, dar și de genocidarul Stalin.

Concret, supărat că încă interimarul Marcel Ciolacu i-a bălăcărit în grup pe toți foștii șefi ai FSN/PDSR/PSD, cartelul care a moștenit PCR și Securitatea, dubiosul baron de Vaslui, Dumitru Buzatu, i-a atras atenția acestuia că Ion Iliescu – nomenklaturist inculpat pentru crime împotriva umanității – și Adrian Năstase (fost pușcăriaș de drept comun și putinist agresiv) ar fi fost niște lideri măreți, esențiali, aflați la o înălțime la care buzoianul nu va fi în stare să ajungă niciodată.

Și fiindcă Marcel Ciolacu îngăimase, cu chiu, cu vai, că PSD nu ar mai avea nevoie de tătuci, deși el chiar asta se crede, Buzatu i-a atras atenția că, din câte știe el, Stalin nu a fost membru PSD.

Vă prezentăm momentul în care Buzatu a făcut aceste descoperiri:

"Am auzit astăzi că vrem să ne transformăm dintr-un partid conservator într-un partid modern. Eu credeam că acum 30 de ani m-am înscris într-un partid modern deja. Dar, sigur, modernismul nu este proprietatea nimănui și evident apreciez această tendință de a vă situa în linia modernismului și de a înlătura vechile metode. Vechile metode le coroborez aici cu exprimarea domnului președinte interimar care a spus ‹a trecut vremea tătucilor›.

Cred că s-a referit la tătucul Stalin, pe care, evident, chiar și eu care nu sunt atât de nou în PSD, nu îl recunosc c-ar fi făcut parte vreodată din Partidul Social Democrat.

Poate că e bine ca la adresa liderilor noștri din trecut să ne exprimăm cu mai multă atenție, căci printre aceștia au fost Ion Iliescu, Adrian Năstase și ar fi cazul să ne măsurăm puțin înălțimea, chiar dacă rigla sau ruleta pe care o folosim arată câteva sute de centimetri”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.