UPDATE Poșta Română dejoacă propaganda PSD: Pensiile mărite vor fi livrate la timp!


UPDATE Poșta Română dejoacă propaganda PSD: Pensiile mărite vor fi livrate la timp!

UPDATE

Compania Poşta Română a anunţat luni că va distribui toate pensiile la timp şi în luna septembrie, calendarul normal de plată a pensiilor fiind 1-15 ale fiecărei luni, situație care dejoacă jocul propagandistic al PSD, informează news.ro.

Poșta Română: "Compania Naţională Poşta Română este pregătită să distribuie şi în luna septembrie toate pensiile la timp. Calendarul normal de plată a pensiilor este 1-15 ale fiecărei luni, iar Poşta Română a făcut toate demersurile interne necesare pentru a respecta acest calendar şi în luna septembrie, luând în calcul şi creşterea cu 14% a punctului de pensie.

Compania îşi respectă angajamentul faţă de toţi pensionarii, de a distribui toate pensiile direct la uşa acestora, indiferent de colţul ţării în care trăiesc sau de situaţiile speciale cu care s-a confruntat".

ȘTIREA INIȚIALĂ

PSD a pregătit arsenalul de propagandă prin care încearcă să sperie pensionarii pe ultima sută de metri înainte de alegerile locale, transmițându-le că pensiile vor întârzia în luna septembrie. Însă, ministra Muncii, Violeta Alexandru, a oferit asigurări conform cărora pensiile vor ajunge atât la timp, dar și mărite. Totodată, ministra a lansat un apel către unii reprezentanți ai Poștei Române, care fac jocul propagandistic al PSD, să nu mai sperie pensionarii că nu vor primi la timp pensiile.

CITIȚI ȘI: Creșterea pensiilor cu 40%. Un economist prezintă date care spulberă manipularea PSD: "Este o situație de criză!"

Violeta Alexandru: "Vor ajunge la timp! Următoarele pensii vor ajunge și mărite și la timp. Aud că strategii PSD sugerează pregătirea liniei de atac contra Guvernului pe tema întârzierilor în plata pensiilor din luna septembrie. Ar cheltui oricât ca să câștige politic și speră că nu va funcționa, până la capăt, mobilizarea pe care am făcut-o. Cu o mână de oameni serioși din CNPP cărora le mulțumesc pentru tot efortul din aceste zile! De dragul câștigului politic, PSD s-ar bucura dacă întârzie livrarea pensiilor în septembrie.

Vom duce lucrurile cu bine până la final! Pensiile vor ajunge la timp. Pensionarii nu merită nici zvonuri false, nici minciuni despre pensiile din septembrie. Merită respect! Respectul se câștigă prin seriozitate.

Foto - taloane de pensie pregătite pentru a pleca spre Poșta Română și, de acolo, la pensionari. Sunt într-o permanentă legătură la nivelul conducerii Poștei și văd că se implică punându-și la punct ultimele detalii.

Îi rog pe poștașii care le (mai) spun pensionarilor că nu vor primi pensiile la timp să rămână angajați serioși. Am cunoscut mulți angajați serioși în Poștă. Celor care au intrat în campanie electorală sau celor care sunt obișnuiți să nu aibă încredere le spun că #sepoate face treabă și în administrație sau în companiile de stat. Cu seriozitate, în fiecare zi - nu din când în când - și cu un autentic spirit de echipă".

Potrivit rectificării bugetare, publicate în 19 august în Monitorul Oficial, punctul de pensie se majorează cu 14% de la 1 septembrie, la 1.442 de lei.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.