Ginerică Mihai Chirica spune că era „necăsătorit” când s-a luat cu „mireasa” PNL. „M-am căsătorit cu partidul cu care am vrut eu”


Ginerică Mihai Chirica spune că era „necăsătorit” când s-a luat cu „mireasa” PNL. „M-am căsătorit cu partidul cu care am vrut eu”

Controversatul primar al Iașului, Mihai Chirica, care și-a trecut una din proprietăți pe numele fiului de doar 11 luni și care refuză accesul ziariștilor incomozi la conferințele sale de presă, a încercat să explice printr-o metaforă ridicolă cum a ajuns să candideze pentru un nou mandat din partea PNL.

M-am dus în PNL pentru că a fost un act de voinţă. Eram necăsătorit. Am dreptul să-mi aleg mireasa pe care o consider potrivită. Acea mireasă a fost PNL. Am ales, m-a acceptat şi m-am căsătorit cu ea pe data de 7 martie 2020, imediat după comemorarea cutremurului din 4 martie 1977. Aceasta e alegerea mea, şi mi-o asum, şi nimeni nu poate să mi-o conteste. M-am căsătorit cu partidul cu care am vrut eu”, a spus Chirica, în replică la criticile formulate într-o postare pe Facebook de copreşedintele USR-PLUS Dacian Cioloş privind pesedizarea PNL Iași de către liderul acesteia Costel Alexe.

„Nu ne rămâne decât să îi mulțumim lui Costel Alexe că recunoaște adevărul. Luptă cu PSD atât de aprig încât e gata să primească toată organizația locală în PNL. Cum ar veni, „au luptat până au căzut sub masă” sau, după caz, „au luptat, dar au și colaborat”.

Oare nu ar fi mai cinstit ca domnul Alexe să fie corect cu alegătorii din Iași și să se înscrie el în PSD? Până la urmă, arată a ipocrizie să iei oamenii PSD și să îi înscrii la tine în partid pentru că le e rușine să defileze cu numele propriului partid, după cum vedem că procedează și doamna Firea la București. Momentan avem aceeași Mărie cu alta siglă”, atrăgea atenția Cioloș recent. 

Mihai Chirica a mai spus și că ar fi fost unul dintre puţinii care au avut curajul să îl critice public pe liderul PSD la acea vreme, Liviu Dragnea, gest urmat de excluderea sa din PSD.

„Nu vreau să îi reamintesc domnului Cioloş, pentru că ştie foarte bine, eu nu am plecat din PSD. Eu am explodat în PSD. Cred că am fost singurul kamikaze din ultimii 30 de ani care am arătat că acest partid este pe un drum greşit. Nu vreau să mă laud, cel puţin să nu o fac eu, cred că aşa am devenit şi erou naţional şi european în politica românească care părea complet compromisă. Aş vrea să văd câţi au reuşit să aibă vreo reacţie la acea vreme, atunci când România fierbea, fără nişte declaraţii sforăitoare de genul 'să fie bine ca să nu fie rău'. Câţi şi-au pus pielea la bătaie? Câţi au spus renunţ la funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional, de preşedinte la nivel judeţean, de preşedinte al Organizaţiei Municipale, şi pe punctul de a renunţa aproape şi din funcţia de primar, pentru a arăta că lucrurile nu merg în direcţia cea bună?”, a mai precizat Chirica, potrivit Agerpres.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.