VIDEO Lacrimile găzarei Carmen Dan i-au convins pe pesediști să nu o excludă din partid. În schimb, "Mitralieră" și alți 3 parlamentari au fost dați afară din PSD


VIDEO Lacrimile găzarei Carmen Dan i-au convins pe pesediști să nu o excludă din partid. În schimb, "Mitralieră" și alți 3 parlamentari au fost dați afară din PSD

Biroul Politic Național al PSD, fostul CEx, a exclus marți, 1 septembrie, 4 dintre cei 5 parlamentari care au absentat ieri de la moțiunea de cenzură. Amintim că moțiunea de cenzură nu a putut fi dezbătută şi votată luni din cauza lipsei cvorumului, fiind prezenţi doar 226 de senatori şi deputaţi. Carmen Dan, Cătălin Rădulescu, Adrian Todor, Dan Ciocan și Roxana Pațurcă sunt parlamentarii PSD care au absentat. Ulterior, Ciolacu i-a amenințat cu excluderea, iar dintre cei enumerați anterior doar Carmen Dan nu a fost exclusă astăzi din PSD. Carmen Dan are documente care atestă faptul că este contact direct al unei persoane testate pozitiv cu COVID-19 (mama sa) și că este obligată să stea în izolare.

Într-o intervenție la România TV pe tema excluderii din PSD, Carmen Dan a început să plângă în timp ce prezenta un document potrivit căruia mama ei este infectată cu noul coronavirus. Mai mult, Carmen Dan a precizat că a vorbit cu președintele PSD, Marcel Ciolacu, care i-ar fi înțeles situația.

Carmen Dan: "Este un ordin de ministru care stabilește care este conduita în astfel de situații, fiind contact direct cu o persoană testată pozitiv cu SARS-COV-2. E vorba despre mama mea. Cu mama m-am dus în Urgențe la Spitalul Floreasca joi. După ce i s-a făcut triajul, i s-a făcut testul COVID. A venit rezultatul sâmbătă, din păcate, pozitiv. M-am testat și eu în momentul în care am aflat rezultatul mamei. Credeți-mă că starea mea nu este o stare bună. Mama este vulnerabilă.

Primul om politic cu care am luat legătura a fost Marcel Ciolacu. I-am spus în ce situaţie sunt şi mie mi s-a părut că înţelege. Mi se pare normal să înţelegi astfel de situaţii.

Mi se pare anormal că crezi că aş putea să fac un blat. În momente importante pentru partid, nu am dat bir cu fugiţii".

Vedeți video de la minutul 2:40:



Decizia de excludere a celor 4 pesediști a fost anunțată de liderul deputaților PSD Alfred Simonis: "Prima decizie a Consiliului Politic Naţional a fost de excludere a patru din cei cinci parlamentari care au lipsit ieri (n.r. - luni) la moţiunea de cenzură. Este vorba de domnul deputat Dan Ciocan, domnul Cătălin Rădulescu, domnul Adrian Todor şi doamna Roxana Paţurcă. Aceştia patru au fost excluşi, au fost confirmate deciziile de excludere din partid făcute de organizaţiile judeţene. Domnul Todor are o decizie a DSP pe numele de Tudor Adrian, nu Todor Adrian. Din punctul meu de vedere, ca jurist, nu avea nicio obligaţie juridică să respecte o decizie care nu îi era adresată dânsului. Ori că au greşit cei de la DSP, ori că s-a făcut această greşeală intenţionat, nu ştiu care este motivul. Colegii mei din Consiliul Politic Naţional au luat decizia de excludere a domnului Todor. Domnului Rădulescu îi place să se erijeze într-un bărbat politic. S-a speriat prea tare, din punctul meu de vedere, de o bronşită şi de aici până la a trăi pericolul de deces, pe care îl tot clamează pe televizoare, e o distanţă totuşi mare. Haideţi că nu suntem copii mici, unii dintre noi, deşi tineri, suntem totuşi maturi din punct de vedere politic şi înţelegem atunci când se întâmplă o astfel de fentă". 

În ceea ce privește excluderea lui Carmen Dan, Simonis a declarat că documentele prezentate de aceasta sunt într-o evaluare mai amplă: "În privinţa doamnei Carmen Dan s-a luat decizia să se facă o evaluare mai amplă a situaţiei dânsei, pentru că pare că există o situaţie medicală complicată şi probabil că în zilele următoare se va lua decizia şi în privinţa ei. Dacă acele documente se confirmă e posibil să nu se întâmple excluderea, în cazul în care aceste documente nu vor confirma versiunea doamnei Carmen Dan va fi şi dânsa exclusă din partid".

.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.